Cecabank, que va anunciar fa només uns dies el nomenament d'Ainhoa Jáuregui com a nova consellera delegada, fitxa també unes altres dues noves conselleres independents. María Concepción Jiménez Gonzalo, amb una àmplia trajectòria al Banc d'Espanya, i Ana Santillán Nieto, directiva a Fireblocks per a EMEA. L'entitat, a més, renova Manuel Azuaga com a president durant uns altres quatre anys, fins al 2029.
Amb els nous canvis, el consell d'administració de Cecabank mantindrà la seva actual composició d'onze membres, però la representació femenina assolirà per primera vegada el 45%, ja que quatre d'aquests membres seran dones. Així mateix, comptarà amb sis de dominicals, quatre d'independents i un executiu. L'entitat complirà així l'obligació d'assolir la quota del 33% del sexe menys representat un any abans.
La incorporació de María Concepción Jiménez Gonzalo i Ana Santillán Nieto es produeix després del venciment del mandat de dos consellers independents sense possibilitat de renovació, ja que portaven 12 anys en el Consell, es tracta de Santiago Carbó Valverde i María del Mar Sarro Álvarez. Mentre que, el nomenament d'Ainhoa Jáuregui com nova CEO de Cecabank es realitza en substitució de José María Méndez Álvarez- Cedrón, que s'ha incorporat a CaixaBank com a conseller.
La sortida de Méndez al banc català també ha provocat canvis en CECA. La patronal de les excaixes d'estalvi celebrarà el pròxim 24 d'abril a Madrid la seva assemblea general ordinària, on s'elegirà Antonio Romero com a nou director general, un ja que fins ara exercia José María Méndez Álvarez-Cedrón.
Manuel Azuaga renova com a president de Cecabank, càrrec que assumeix des de 2018
Així mateix, CECA ratificarà el nomenament José Sevilla (Unicaja) i Tomás Muniesa (CaixaBank) com a vocals. Muniesa, a més, exercirà de vicepresident de la patronal que presideix Isidre Fainé en substitució de José Ignacio Goirigolzarri, que va deixar la presidència del banc català el passat 1 de gener.
Per formar part del consell d'administració de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA) -l'associació que representa a deu entitats i vuit fundacions bancàries- s'ha de tenir un càrrec en un banc associat o en una fundació bancària. Per aquesta raó, la sortida de Goirigolzarri s'ha cobert amb l'entrada de Muniesa, es tracta d'un relleu natural.
Actualment, formen part del consell de CECA onze membres, incloent el president, el vicepresident, set vocals, el secretari i el vicesecretari del consell. Entre els vocals es troben diferents banquers com Juan Carlos Escotet, d'Abanca; José Sevilla, de Unicaja, Francisco Serrano, d'Ibercaja; Antón Joseba Arriola, de Kutxabank; Josep A. Cifre, de Colonya Caixa Pollença; José Pla Barber, de Caixa Ontinyent i Manuel Azuaga, de Cecabank.
Manuel Azuaga és president de Cecabank des de 2018, una tasca que va compaginar fins a l'any passat amb la presidència de Unicaja. Però que assumeix en solitari des del 2024, quan va cedir el testimoni a José Sevilla, que és ara el primer espasa al banc andalús. Azuaga, per cert, també és Patró de la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas).
Fa més d'una dècada, el 2012, la patronal CECA va segregar la seva activitat, deixant la part empresarial i bancària a Cecabank, que és qui l'assumeix des d'aleshores. El banc no ofereix serveis a particulars, el seu negoci principal és de Securities Services (dipositària) tant a Espanya com a Portugal, també tresoreria (són creadors de deute públic espanyol) i els serveis de pagaments, com Redsys. Com a part de l'obra social de CECA va néixer Funcas el 1980. És un centre d'anàlisi, un think tank dedicat a la investigació econòmica i social i a la seva divulgació, promouen la interacció entre l'esfera acadèmica i l'economia real.