El celler Familia Torres preveu tancar el 2024 un increment anual del 7% de les seves vendes consolidades de vi i conyac, superant els 270 milions. La previsió se sustenta en la facturació de 253 milions de 2023, un any en què l'empresa familiar va tancar amb unes pèrdues una mica superiors als 3 milions d'euros.

Torres atribueix la millora al creixement en volum en els segments de vins i destil·lats elaborats tant als seus cellers espanyols com al seu celler xilè. Xile és un dels països on millor s'han comportat les vendes, en registrar un augment de doble dígit, segons un comunicat emès aquest dimarts per l'empresa, sense donar més concreció en les dades. També destaca l'evolució al Canadà, Dinamarca, Suïssa, Estats Units, la Xina, Lituània i Cuba.

Les perspectives són "bones" per al grup, el president del qual Miguel A. Torres, ha expressat que "malgrat els reptes constants a què s'enfronta el sector vitivinícola a escala global, estem satisfets amb la bona marxa de la companyia aquest any, gràcies a l'esforç dels més de 1.000 col·laboradors de la nostra empresa."

Presenti històricament en el Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Familia Torres compte també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Ries Baixas-, així com en Xile i Califòrnia.

Les marques del grup

Quant a les marques amb més demanda, la gamma de vins desalcoholitzats Natureo manté la tendència a l'alça dels últims anys i afronta el 2025 amb una previsió de creixement en valor del 20%.

Per això aquest segment es porta parteix de les inversions que realitzarà la companyia en els dos anys vinents. En concret, Torres ha anunciat aquest dimarts que, amb "l'objectiu de continuar liderant aquesta categoria", invertirà un total d'uns 6 milions d'euros, entre 2024 i 2026, per a la construcció i posada en marxa d'un nou celler de vins sense alcohol a les seves instal·lacions de Pacs del Penedès (Barcelona). Concretament, el 2025, Família Torres destinarà uns 3 milions d'euros per a tal finalitat, sent aquesta la inversió més gran que preveu realitzar l'any que ve. No en va, "Torres va ser pionera dels vins sense alcohol a Espanya i avui és líder mundial en aquesta categoria", afegeix la nota.

En línia amb les vendes ja registrades des de principi d'any, entre les restants marques de Torres, les que han despuntat són: Celeste, Torres 10 i els vins xilens.

El 2024, quant a les vendes dels vins i destil·lats elaborats a Espanya, Juan Torres Master Distillers, la divisió dedicada a l'elaboració de destil·lats de Familia Torres, recentment s'ha fet el salt a la categoria de whisky amb el llançament de Liathmor, un delicat whisky escocès. Entre les novetats d'aquest 2024 s'inclou la gamma de vins Lost Vines, dirigits a un públic més jove, que s'ha presentat a Espanya.

Sobre l'evolució de les exportacions, Torres ha concretat que creixen aquest any un 6% en volum, mentre que al mercat domèstic les vendes han augmentat un 10%, gràcies sobretot a l'augment del comerç al canal d'alimentació (que ha estat del 14%) i a l'increment de clients en la restauració, afavorit per la bona temporada turística.

Família Torres comercialitza els seus vins i destil·lats en més d'un centenar de països, i fruit d'això, un any més, ha estat considerada la Marca de vi més admirada del món per la revista Drinks International.

Sostenibilitat i canvi climàtic

El grup també continuarà invertint en mesures d'adaptació i mitigació del canvi climàtic, com la instal·lació de reg a les seves finques a Catalunya, la plantació d'arbres a Xile i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. La lluita contra l'emergència climàtica és, des de 2008, un dels seus eixos d'actuació, mitjançant accions d'adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO₂.

El 2021, Família Torres va començar un procés de reconversió a viticultura regenerativa a totes les seves finques a Espanya. Avui l'aplica en més de la meitat de les seves vinyes, unes 650 hectàrees, i preveu estendre-la a totes les seves finques en els pròxims anys. A més de recuperar la vida als terres, creant ecosistemes naturals que fomenten la biodiversitat, aquest model agrari permet frenar l'erosió i augmentar la resiliència de les vinyes.

La viticultura regenerativa permet a més fixar carboni als terres a través de les cobertes vegetals que absorbeixen diòxid de carboni atmosfèric per emmagatzemar-lo en forma de carboni orgànic, contribuint així a mitigar els efectes de l'escalfament global.

Quant als avenços en digitalització, s'invertirà en tecnologia relacionada amb un projecte de migració al núvol del seu programari SAP, per una xifra no quantificada.