Cellnex va tancar el primer trimestre de l'any amb uns ingressos de 946 milions d'euros, un 7% interanual més, i va perdre 39 milions, un 57% menys, segons ha indicat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous.

La companyia ha destacat que el resultat net continua sent negatiu però representa una millora de 52 milions d'euros respecte al primer trimestre de 2023", quan va perdre 91 milions, que, ha precisat, reflecteix el creixement de l'Ebitda del grup.

🔴 Resultats trimestrals de Repsol i Banc Sabadell | DIRECTE

L'Ebitda ajustat registrat va ser de 778 milions d'euros, un 7% més que un any enrere "impulsat pel creixement orgànic dels punts de presència als emplaçaments del grup", que van augmentar un 10,7%.

El conseller delegat de Cellnex, Marco Patuano (a la imatge superior), ha explicat que "tots" els indicadors clau reflecteixen una sòlida arrencada de l'exercici i que estan en línia amb els objectius anunciats el 5 de març. Patuano ha afegit que l'empresa avança "a bon ritme" en el seu 'Nou Capítol' i ha recordat la consecució anticipada de la qualificació de grau d'inversió de Standard & Poor's, que estava prevista per a finals de 2024 i es va assolir a començaments de març.

D'altra banda, la companyia ha assenyalat que l'Ebitda després d'arrendaments (Ebitdal) es va situar en 535 milions (+9%), "reflectint la disciplina en la gestió de les despeses operatives i els arrendaments". El flux de caixa lliure va ser de 103 milions, davant els 139 milions negatius d'un any enrere pel cobrament de 152 milions del segon tram de la venda d'emplaçaments a França.

Línies de negoci

En els resultats presentats aquest dijous, l'empresa ha començat a reportar els ingressos de les quatre línies de negoci en les quals ha centrat les seves operacions. Els emplaçaments per a operadors de telecomunicacions van aportar 776 milions d'euros (+5%), el 82% del total, mentre que el negoci de DAS, Small Cells i altres serveis de xarxa van aportar 59 milions (+21%), el 6% del total.

La fibra, Connectivitat i Serveis de Coubicació van ingressar 47 milions (+24%), el 5% del total, i Radiodifusió 64 milions (+2%) i el 7% del total.

Cellnex ha explicat que a 31 de març comptava amb 112.247 emplaçaments operatius, als quals s'han de sumar 1.892 emplaçaments per radiodifusió i d'altres, i 10.252 nodes DAS i Small Cells.

El creixement orgànic dels punts de presència als emplaçaments es va situar en un 10,7% en relació amb el mateix període de 2023, un 7,5% procedent de noves col·locacions en emplaçaments existents i un 3,2%, del desplegament de 1.454 nous PoPs.

Deute

El deute net del grup a tancament del període era de 17.361 milions d'euros, davant els 17.287 de desembre de 2023, i el 75% estava referenciada a tipus fix. La companyia disposa d'accés a liquiditat immediata (tresoreria i línies de crèdit no disposades) per un import aproximat de 3.700 milions d'euros.

Cellnex està "avaluant la possible venda del negoci a Àustria" en el marc del 'Nou Capítol' i espera rebre ofertes no vinculants durant el maig. "En cas que es dugui a terme l'operació, podria considerar-se una distribució o recompra d'accions anticipada, subjecta al palanquejament i la qualificació creditícia", ha afegit. Ha recordat que el 5 de març va anunciar la venda del seu negoci a Irlanda a Phoenix Tower per 971 milions.