Celsa passarà a dir-se Celsa Steel, S.A., i portarà al seu fundador Francesc Rubiralta, davant dels tribunals per "eventuals responsabilitats" en l'enorme deute que el va portar a perdre l'empresa davant dels fons, segons s'ha acordat aquest dimarts en la Junta General d'Accionistes i ha informat l'empresa en un comunicat.
Celsa ha informat també del canvi en el logotip de l'empresa, que "vol posar en relleu la transformació, la sostenibilitat i el futur de la nova Celsa".
L'empresa ha aprovat els comptes, informes de gestió i estat de la informació no financera de 2023, així com la proposta d'aplicació de resultats a reserves. En el seu primer balanç sense els Rubiralta, Celsa va tancar l'any amb un benefici net de 459 milions i una facturació de 4.765 milions.
Després dels elevats nivells de deute arrossegats per la companyia, els fons d'inversió van prendre el control entre propostes de rescat de l'Estat. Segons va asseverar en la presentació dels comptes el president, Rafael Vilaseca, "Celsa ha sortit de l'UCI, però continua a l'hospital".
Celsa ha ampliat també a vuit el nombre de consellers amb la incorporació de Daniel de Escondrillas, fundador de Natixis Partners i antic alt directiu de CITI i Booz Allen & Hamilton; i d'Antonius Ron Deelen, antic CEO de BRITISH STEEL i amb àmplia experiència al món industrial.
Una de les factories d'acer més grans d'Europa i "primer productor europeu d'acer circular sota en emissions" segons la mateixa companyia, compta amb 120 centres de treball al món i dona feina a 10.000 persones de manera directa i a 70.000 de manera indirecta.