Cepsa ha anunciat el canvi del seu nom a Moeve, una fita històrica per a una companyia que va iniciar la seva etapa fa més de 90 anys i que, amb aquest pas, busca reflectir l'avenç de la seva transformació, així com el seu compromís amb l'energia i la mobilitat sostenibles. "Cepsa ha complert la seva missió al llarg d'aquest segle, però Companyia Espanyola de Petrolis ja no representa tan fidelment el que som i el que serem, com sí que ho fa Moeve," ha dit el seu conseller delegat, Maarten Wetselaar, durant la presentació de la nova marca als seus més d'11.000 empleats.
L'anunci d'aquest dimecres ve acompanyat de la implantació progressiva de la nova marca, desenvolupada amb la col·laboració de l'agència Landor, a totes les seves estacions de servei, que encetarà en pocs dies a un ritme d'unes 600 a l'any, fins a arribar a les més de 1.800 que té a Espanya i Portugal. Així mateix, la companyia llançarà una campanya de publicitat en l'àmbit global. Més enllà del nom, l'arribada de Moeve suposa un canvi radical d'imatge a través d'un disseny pensat per al món digital i nous colors identificatius. D'aquesta forma, el vermell de Cepsa desapareix per deixar pas al blau.
Aposta per la sostenibilitat
Aquests canvis culminen una nova fita en el marc del pla estratègic Positive Motion 2030, mentre respon al seu objectiu d'accelerar la seva descarbonització i la dels seus clients mitjançant una inversió de fins a 8.000 milions d'euros, dels que més del 60% es destinarà a negocis sostenibles. Aquesta partida inclou activitats com la producció d'hidrogen verd, biocombustibles de segona generació (2G) i productes químics sostenibles, així com la recàrrega elèctrica ultraràpida.
Actualment, la companyia està desenvolupant la Vall Andalusa de l'Hidrogen Verd, el projecte més gran presentat fins a la data a Europa, que el 2030 espera comptar amb una capacitat de 2.000 megawatts (MW), i ha impulsat la creació del primer corredor marítim entre Algesires i Huelva amb Rotterdam (Països Baixos).
Igualment, està desenvolupant el complex més gran de biocombustibles 2G del sud del Vell Continent, ubicat a Pals de la Frontera (Huelva), amb una capacitat anual de producció d'un milió de tones de combustible sostenible per a l'aviació -SAF- i dièsel renovable -HVO-. Moeve ja comercialitza aquests combustibles sostenibles a set dels principals aeroports espanyols i a més de seixanta ports del país en els que opera. D'altra banda, la xarxa d'estacions de servei de Moeve compta amb més de 160 punts de càrrega ultraràpida operatius i espera acabar l'any amb més de 400 de construïts, per al desenvolupament d'una de les xarxes de recàrrega elèctrica ultraràpida més grans a la península Ibèrica.
Empresa amb més de 90 anys d'història
La Companyia Espanyola de Petrolis tanca ara un capítol de la seva gairebé centenària història, va néixer el 1929 com la primera empresa petroliera privada del país, amb la vista posada en un objectiu: que la major part del seu benefici procedeixi d'activitats sostenibles a finals d'aquesta dècada.
Aquest any, l'energètica ha anunciat, a més, la venda dels seus actius d'exploració i producció a Colòmbia i el Perú, després de la desinversió realitzada a Abu Dhabi el 2023, la qual cosa suposa la venda de prop del 70% dels seus actius de producció de petroli respecte a 2022. "Cepsa ha estat sempre emprenedora: va construir el primer pou operat a Espanya, va ser el primer fabricant espanyol de lubricants, va crear les primeres unitats de petroquímics aromàtics d'Europa...", ha recordat Wetselaar sobre una marca que "sempre seguirà a la nostra memòria".
En aquesta nova etapa, també canviarà, encara que només d'imatge, la fundació corporativa de la companyia, Fundació Moeve, que continuarà treballant en iniciatives per afrontar els desafiaments de la transició ecològica i millorar la qualitat de vida dels més vulnerables.