La Cambra de Comerç de Barcelona ha incorporat el grup immobiliari Colonial com a nou soci institucional. Els respectius presidents, Josep Santacreu i Juan José Brugera (imatge superior), han signat el conveni de col·laboració aquest dijous.

La creació de la figura del soci institucional forma part de la línia estratègica de la Cambra per apropar aquesta corporació a les empreses i fer-les partícips de les diferents iniciatives que lidera. Per la seva part, Colonial promourà el desenvolupament de projectes conjunts que “enforteixin i facin més competitiu el teixit empresarial català”, segons indiquen en un comunicat.

Des de la Cambra s’està promovent l’arribada de més empreses amb la voluntat de teixir una xarxa de socis representatius dels diferents sectors. Colonial s’uneix així a companyies com Ibercaja, Caixa d’Enginyers, Grant Thornton i Damm, que ja són sòcies institucionals.

Colonial destaca en el mercat immobiliari d'oficines prime a Europa, amb presència a les principals àrees de negoci de Barcelona, Madrid i París. Té una cartera única d'immobles que sumen més d'un milió de metres quadrats, amb un valor de mercat superior als 11.600 milions d’euros.

Fusió de la francesa SFL amb Colonial

D’altra banda, Colonial ha informat que els accionistes de la Societè Fonciere Lyonnaise (SFL) van aprovar en una junta aquest dimarts passat la fusió amb la companyia catalana. Amb el 99,5% dels vots favorables, la fusió entre Colonial i SFL només queda pendent de l’aprovació dels accionistes de la primera, que es votarà en la seva propera junta general. De fet, el seu consell d’administració ja la va aprovar el gener passat.

Els consells d’administració de les dues empreses van decidir fixar l’equació de canvi en 13 accions de Colonial per cada acció de SFL. Colonial utilitzarà les accions d’autocartera per cobrir les que ha ofert als accionistes de SFL. L’operació compta amb el vistiplau de les autoritats franceses.

En un comunicat, les dues companyies indiquen que la fusió generarà “noves sinergies” gràcies a una plataforma totalment integrada i una estructura legal simplificada, “perfectament posicionada per capturar noves oportunitats de creixement”.

Colonial va anunciar dimarts una inversió de 200 milions d'euros a Deeplabs, empresa d'instal·lacions especialitzades en ciència i innovació que compta amb 138.000 metres quadrats d'espai de treball, la qual cosa suposa "una base de llogaters gran, diversificada i d'alta qualitat", segons un comunicat de l'empresa.

Deeplabs està controlada per Stoneshield Capital, amb qui Colonial ha firmat una joint venture per desenvolupar una plataforma immobiliària de ciència i innovació que inclogui tot el territori europeu i que pugui allotjar laboratoris, centres de I+D i de computació. L'aliança té per objectiu generar una cartera de 2.400 milions amb inversions realitzades a través d'un fons obert a tercers i ja tenen identificada una cartera de més de 700 milions d'euros.