El consell d'administració de la immobiliària Colonial ha pactat l'absorció de la seva filial Société Foncière Lyonnaise (SFL), segons ha informat aquest dimecres en un comunicat remès la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La firma catalana ja tenia el 98,24% del capital.

L'operació està alineada amb l'estratègia del grup de simplificar la seva estructura. Així, l'estructura de SFL s'extingirà i tot el patrimoni, els drets i obligacions passaran en mans de la seva matriu Colonial, la companyia immobiliària que dirigeix Pere Viñolas. Addicionalment, la fusió reforça l'alineament entre SFL i Colonial, que ha estat el seu accionista majoritari des de 2004.

La fusió, d'acord amb el que es va fixar el 18 de febrer, es farà amb un canvi de 13 accions de Colonial per cada una de la firma francesa i, addicionalment, la immobiliària ofereix un preu de sortida de 77,5 euros per a cada participació de SFL, que sotmetrà a votació.

Colonial va presentar l'operació destacant que, durant més de vint anys, ambdues societats han compartit "fortes conviccions" sobre la creació de valor a llarg termini a través del desenvolupament de projectes urbans en zones prime, així com la formació d'una cartera única d'ús mixt als mercats de París, Madrid i Barcelona.

La proposta de l'empresa catalana espera que rebi el vistiplau dels accionistes de Colonial i SFL a les seves juntes generals, així com a la confirmació de les autoritats franceses i "a les formalitats corporatives necessàries" per a aquest tipus d'operacions.

Després de l'anunci de la fusió, el 2024, Colonial va procedir al nomenament d'Aude Grant com a directora general. Així, el consell d'administració de SFL, filial de Colonial, ha substituït a Dimitri Boulte per Aude Grant en la direcció general de la companyia, per preparar la fusió que durà a terme la matriu catalana. El nou nomenament va tenir efectes a partir del pròxim 21 de desembre, data a partir de la qual la nova directora general dirigirà els treballs preparatoris per a SFL de la fusió, que s'està duent a terme dins dels terminis previstos per Colonial, en el primer trimestre de 2025.

El grup Colonial tanca l'exercici 2024 amb un benefici rècord de 193 milions d'euros, que creixen un 12% respecte a l'any anterior. Aquest increment es deu, principalment, al creixement de les rendes d'un 6%, així com el lliurament de nous projectes i rehabilitacions. La companyia destaca el fort creixement dels ingressos, que es basa en les ubicacions dels seus actius prime, que se situen a París, Madrid i Barcelona.

El valor de la cartera d'actius de Colonial ascendeix a 11.646 milions al tancament de l'últim exercici, després de revalorar-se un 3% el 2024, per la qual cosa el benefici net del grup ascendeix a 307 milions, la qual cosa suposa un increment de 1.326 milions respecte a l'any anterior. L'important increment dels resultats recurrents es basa en el creixement dels ingressos generats per la cartera d'actius del grup, que aconseguir captar els impactes de la indexació, així com registrar increments en les rendes dels contractes firmats.