El pressupost anual del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per a 2024 contempla uns guanys de 13,23 milions d’euros, amb un increment de l’11,6% respecte de 2023. La millora està en línia amb els objectius previstos per l’ens públic en el seu pressupost per enguany, amb 11,85 milions d’euros de beneficis -un increment de l’11% respecte a 2022-. Amb un petit repunt a l’alça, el Consorci ha pronosticat els seus ingressos per al 2024, que xifra en 59,2 milions, un 3,13% més sobre els 54,9 milions d’enguany. El plenari del Consorci ha aprovat aquestes projeccions en una reunió celebrada aquest dimarts. "Els pressupostos per al 2024 mostren clarament la nostra aposta per ser un motor de progrés, impulsant la creació d'ocupació, promovent la inversió i contribuint al creixement econòmic sostenible de la nostra regió", ha assegurat Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci, en un comunicat fer públic per l'ens.

En la trobada s'han presentat els reptes de l'entitat per l'any vinent, en què seguirà treballant en el desenvolupament de la segona fase d’execució del DFactory Barcelona, que reforçarà aquest ecosistema de la indústria 4.0 de referència internacional amb 70.000 m² addicionals que se sumaran als 17.000 existents. Igualment, l'entitat ha presentat els seus principals esdeveniments dedicats a la promoció econòmica, encapçalats per la celebració de la 24 a edició del SIL Barcelona, una de les fires de referència mundial de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain; la cinquena edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW) i la quarta edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW). Així, doncs, la institució seguirà el 2024 compromesa amb l'activitat i la promoció econòmica, i plenament focalitzada en la innovació, la sostenibilitat i l’aposta per la nova economia, segons ha destacat en l'esmentat comunicat.

Des de la direcció general del Consorci, la seva responsable, Blanca Sorigué, ha manifestat que “mitjançant els tres eixos estratègics de l’entitat, la sostenibilitat econòmica, el desenvolupament econòmic i progrés social del nostre territori, i la integració urbana i la sostenibilitat mediambiental, aspirem a ser un model exemplar de com la gestió pública pot marcar la diferència en la vida de les persones i en construcció d’un futur pròsper i sostenible”. Aquests eixos centren el pla estratègic que el Consorci va dissenyar per al seu creixement en els últims quatre anys, en el qual es detallen 16 projectes clau dividits en 532 accions estratègiques a desenvolupar. Fins ara, el 98% de les accions s'han executat sense haver-hi cap acció estratègica amb retard.