La consultora Laborde Marcet redobla el compromís per Barcelona i els seus immobles
La immobiliària, que ha renovat les oficines a l'emblemàtica Casa Bosch Alsina, preveu créixer un 21% fins a 4,2 milions
- Maria Teresa Coca
- Barcelona. Dijous, 13 de febrer de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts
![](https://www.elnacional.cat/oneconomia/uploads/s1/51/14/07/95/sala_114_300x490.jpeg)
La consultora immobiliària Laborde Marcet estrena el 2025 amb ambiciosos objectius econòmics: incrementar la facturació un 21% fins als 4,2 milions d'euros. Es tracta d'un augment notable si es té en compte que el 2024 el negoci ha millorat un 3%, per situar-se en 3,3 milions. Però es deu a l'existència d'una cartera de projectes de transaccions de compra i venda immobiliària que la firma té a data d'avui, per un valor de 3,5 milions d'euros.
A més, Laborde Marcet té una altra estrena destacada; aquest ja complet. El seu trasllat de la quarta planta al principal de la Casa Bosch Alsina, en l'esquena de la plaça Catalunya amb la ronda de la Universitat, a Barcelona. Es tracta d'un edifico, conegut com la Casa de l'Alcalde -perquè allà va viure Ròmul Bosch Alsina, alcalde de Barcelona-, emblemàtic i històric per a la ciutat. "Per a una empresa com la nostra, que treballa cada dia per cuidar el teixit immobiliari de la ciutat, apostar per un edifici com aquest per a les nostres oficines va molt més enllà del simbolisme: volem continuar creixent al costat de Barcelona, sense oblidar-nos del seu passat," ha explicat Miquel Laborde, cofundador de la consultora amb el seu soci Gerard Marcet. "Aquest nou espai, el doble de gran, ens permetrà créixer i optimitzar encara més els nostres serveis", comenta Gerard Marcet.
La firma s'ha consolidat, des de la seva fundació el 2009, com a agent immobiliari a la capital catalana. Amb una plantilla de 20 professionals, la consultora va tancar un total de 120 operacions comercials de compravenda i lloguer el 2024. En aquest període van treballar amb marques de rellevància com Chaumet (Grup LVMH), Mascaró, Flabelus, entre moltes d'altres, en enclavaments prevalgui com a passeig de Gràcia, rambla de Catalunya i el carrer Portaferrisa, entre d'altres. El gruix econòmic de les operacions van ser vendes de locals (amb un total de 31 transaccions), la facturació de les quals va ascendir fins als 1,1 milions d'euros. A l'uníson, Laborde Marcet va facturar 900.000 euros a través de 72 operacions de lloguer de locals comercials a la ciutat. La resta del total va quedar dividit entre venda d'edificis (8 amb una facturació de 800.000 euros) i altres operacions (9 per valor de 500.000 euros).
Flexibilitat en un mercat dinàmic
Bona part d'aquestes transaccions es realitzen en el marc de la gestió del patrimoni immobiliari de diversos family offices, capitals privats i empreses nacionals i internacionals, que busquen a Laborde Marcet un assessorament personalitzat i professional per a les seves inversions. Per a aquest any, l'èxit de la gestió de la cartera i l'increment dels actius i els recursos "dependrà de la capacitat d'adaptació a un mercat dinàmic i global, on la flexibilitat estratègica serà clau", ha recordat aquest dimecres Clara Matías, directora de desenvolupament de la consultora, a què es va incorporar fa uns mesos. Segons l'equip de professionals de Laborde Marcet, "la rendibilitat, la diversificació i la inversió en actius d'alt valor marcaran la diferència en un entorn en constant evolució, impulsat per la tecnologia, la sostenibilitat, la transformació de la demanda i els hàbits de consum," detalla Matías.
Per segments d'activitat, per al residencial s'espera que family office i inversors reforcin el seu interès per aquest tipus d'actius, amb previsió de treure millors rendibilitats. Per part del retail, Laborde Marcet preveu que es mantingui la tendència cap a un canvi d'enfocament, amb un menor nombre de botigues, però més grans i més ben ubicades. No obstant això, l'elecció de les noves ubicacions sempre està en funció de l'evolució de les rendes que segueixen estant tensades a l'alça per l'escassetat d'oferta i una demanda persistent, a determinades zones de la capital catalana.
En sector hoteler és, per la seva part, un "mercat d'inversió líquid", encara que marcat per una escassetat d'oportunitats que limita el volum de negoci, expressa el director general de la consultora, Carlos Bajo. "Hem recuperat plenament el flux de viatgers internacionals de llarga distància en comparació amb els nivells previs a la pandèmia, com reflecteixen el creixement de l'ADR i el RevPAR, ambdós situant-se per sobre de la mitjana nacional", sentència Bajo.