Coromina, la farina que agrada als pizzers italians, creix amb la compra de Farines Sunyer
Amb 127 anys d'història a Banyoles, la Farinera Coromina factura 20 milions
- Maria Teresa Coca
- BARCELONA. Divendres, 15 de novembre de 2024. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts
La centenària empresa Farinera Coromina ha tancat la compra de Farines Sunyer i s'ha convertit en l'únic molí fariner que hi ha a la demarcació de Girona. Es tracta de la unió de dues empreses familiars, amb una llarga trajectòria en el sector fariner, per crear un dels principals grups productors de pa artesà fet a partir de farines de gran qualitat.
Amb aquesta adquisició, Farinera Coromina ampliarà la seva gamma de productes amb les quatre de les varietats que produeix Sunyer i, per tant, incrementar el mercat. Al negoci de gairebé 20 milions d'euros de Farinera Coromina, ubicada a Banyoles, s'hi sumarà els 1,7 milions de Sunyer, un molí de la Bisbal d'Empordà. La companyia Coromina està regentada per Lluís Coromina Unzueta, membre de la cinquena generació de la família fundadora; mentre que Farines Sunyer té al capdavant també un dels descendents dels fundadors, Isidre Sunyer.
Actualment, Farinera Coromina comercialitza els seus productes principalment a Catalunya i la resta de l'Estat, però amb una activitat exportadora a països com França, Portugal -ha iniciat les vendes també al Regne Unit- i Itàlia. En aquest darrer mercat és especialment significatiu que el molí, que data de 1897, és la primera farinera europea de fora d'Itàlia que ha aconseguit la certificació de l'Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), per comercialitzar la seva farina Napoletana, especial per a l'elaboració de pizzes.
Aquest producte de Coromina compleix amb els estàndards de qualitat i especificacions tècniques establertes per l’AVPN; des de la sembra del cereal fins a tota la cadena de valor per garantir-ne la màxima qualitat i estabilitat. Segons la companyia, la farina Napoletana dóna a les pizzes una escorça perfectament desenvolupada i daurada, una massa suau, elàstica i fàcilment plegable per assolir la perfecció a cada peça que elaboren els pizzers. A més, garanteix una estabilitat excepcional i un excel·lent desenvolupament de l’escorça durant la cocció. La seva formulació la fa perfecta per a masses directes de mitja fermentació.
En aquesta mateixa línia, la companyia elabora les farines Pizza Edition, amb un exclusiu sistema de classificació de blats i de molturació perquè les seves característiques no pateixen variacions en cap moment de l’any, garantint l’estabilitat i la facilitat de treball que necessiten els amants de l’elaboració de pizzes artesanes.
El 2016, l'empresa va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, concedit per la Generalitat de Catalunya, arran del llançament de la Farina Garrotxa. Destaca també l’elaboració de la Farina Florence Aurora Eco, 100% ecològica i feta a partir d’un cereal antic que s’ha recuperat i cultivat al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
A part de produir diverses varietats de farines per elaborar pa, pastisseria i pizzeria, Farinera Coromina també ofereix assessorament tècnic als seus clients a través de l'Obrador de Can Trull, per on ja han passat més de 1.000 professionals.
Farinera Coromina com Farines Sunyer són socis del projecte del Pa de la Tramuntana i d'És Farina de Girona. Aquest darrer es basa en pràctiques agronòmiques de producció integrada que utilitzen varietats de blat cultivades en el territori gironí. La marca empordanesa va rebre el 2014 la certificació de la Producció Integrada, atorgada pel Consell Català de Producció Integrada, el que donava més valor a la traçabilitat del blat i la farina i també el seu procés de producció, segons informa ACN.