El Corte Inglés ha completat la col·locació de bons sèniors per import de 500 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres el grup, que ha destacat que la forta demanda rebuda. L'emissió permetrà a la companyia diversificar les seves fonts de finançament i els fons s'utilitzaran per a necessitats generals corporatives, segons ha subratllat en un comunicat.
L'emissió s'ha tancat després de superar en aproximadament set vegades l'oferta. El grup destaca que el caràcter reeixit de l'operació ha posat de manifest la confiança dels inversors en El Corte Inglés, que ha tingut el suport de la comunitat inversora tan nacional com internacional, segons el comunicat.
L'emissió, dirigida a inversors qualificats, s'ha realitzat a set anys amb venciment el juny de 2031. Els bons reportaran un cupó anual del 4,25%. Es tracta de l'operació més sobresubscrita per una companyia espanyola des de novembre de 2020, a la qual han acudit 240 inversors.
Respecte a les agències de col·locació, l'operació suposa la primera emissió amb ràting corporatiu d''investment rascli' per part de les agències de crèdit Standard & Poor's i Fitch. En concret, ambdues agències van concedir a El Corte Inglés una qualificació en grau d'inversió per primera vegada en la seva història, impulsat pels resultats del grup a l'exercici 2023-2024, anunciats la setmana passada, i l'esforç realitzat per la companyia per reduir deute en els últims anys i la seva "sòlida" flexibilitat financera.
L'operació s'ha articulat amb el suport de set bancs col·locadors: Bank of America, BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Deutsche Bank, JP Morgan, Grup Santander i Société Générale, a què s'han afegit unes altres nou entitats participants: Barclays, BBVA, CaixaBank, Citigroup, Goldman Sachs, Intesa Sanpaolo, Kutxabank-Norbolsa, Sabadell i Unicaja-Kenta Capital. Com advocats de l'operació han participat Linklaters i Cuatrecasas, a més d'Allen & Overy Shearman.
Un benefici de 480 milions el 2023
El grup El Corte Inglés va tancar l'exercici 2023-2024 (a data 29 de febrer de 2024) amb un volum global d'ingressos de 16.333 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5,4% respecte a l'any anterior, mentre va disparar un 73,7% el seu benefici net recurrent, fins a 359 milions d'euros, el major aconseguit per la companyia des de 2009.
El benefici net, per la seva part, es va situar en 480 milions d'euros, xifra inferior a la de l'any anterior a causa de l'absència dels extraordinaris que va generar l'operació amb Mutua. Per això, aquesta xifra no és comparable amb els guanys de l'exercici 2022, quan va multiplicar per més de set el seu benefici net, fins a 870 milions d'euros, la xifra més important aconseguida fins al moment.
Així mateix, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va ascendir a 1.081 milions a l'exercici 2023-2024, amb un increment del 13,6% sobre l'exercici precedent, a causa de l'augment de la rendibilitat i la millora de l'eficiència, la qual cosa ha permès consolidar el camí del creixement.