Canvis a la cúpula d'El Corte Inglés. La companyia ha decidit destituir el director general, José María Folache, tres mesos després de nomenar Gastón Botazzini com a conseller delegat de la companyia, càrrec que estava vacant des de la sortida de Víctor del Pozo el 2022. Des de la companyia han precisat que ha estat el mateix Botazzini qui ha comunicat aquest dimarts a Folache la decisió de prescindir dels seus serveis després d'haver culminat un període de transició, pròxim a l'edat de jubilació de Folache, i han agregat que la sortida de Folache ha estat "pactada".
Folache va entrar a l'empresa el 2022 després de la remodelació de la cúpula directiva d'El Corte Inglés. Un canvi que es va dur a terme per la sortida del conseller delegat d'aquell moment, Víctor del Pozo. Llavors, la companyia va crear una comissió executiva liderada per la presidenta, Marta Álvarez, i es van nomenar dos directors generals: Folache i Santiago Bau Arrechea. Tanmateix, amb l'arribada del nou directiu i la preparació del pla estratègic 2025-2030, Folache havia quedat relegat i havia perdut poder a l'empresa.
José María Folache, que d'aquí poc compleix 65 anys, va ser conseller delegat de Carrefour Espanya de 2000 a 2004, vicepresident de la companyia en l'àmbit mundial fins a 2009 i, posteriorment, va assumir els càrrecs de conseller delegat de companyies com Tous, Parfois o Suárez.
El Corte Inglés va disparar les vendes a l'exercici 2023-2024
El Corte Inglés va tancar l'exercici 2023-2024 (a data 29 de febrer de 2024) amb un volum global d'ingressos de 16.333 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5,4% respecte a l'any anterior. L'empresa que dirigeix Marta Álvarez va obtenir un benefici net de 480 milions d'euros, xifra inferior a la de l'exercici anterior a causa de "l'absència dels extraordinaris que va generar l'operació amb Mutua".
El resultat va ser un 45% inferior als 870 milions que va guanyar l'any anterior gràcies a l'operació de venda a Mútua del 8% de la seva capital i el 50,01% de la seva filial d'assegurances. Excloent aquests extraordinaris, el seu benefici net recurrent va augmentar un 73,7%, fins als 359 milions d'euros, el més gran aconseguit mai per la companyia des de 2009. "El Corte Inglés ha aconseguit els millors resultats ordinaris des de 2009, amb creixements en les principals àrees d'activitat. Aquesta evolució positiva ha estat possible gràcies al seu propi model de negoci orientat a aconseguir la satisfacció del client amb una proposta comercial completa i diversificada", van assenyalar des de la companyia.
Així mateix, el grup tèxtil va destacar també l'alça en totes les àrees de retail, especialment en moda i bellesa, així com la solidesa de les vendes d'alimentació i hostaleria. Les divisions de viatges i assegurances, per la seva part, van aconseguir en l'últim exercici "els millors resultats de la seva història".