Mutua Madrileña s'ha proposat reforçar l'aliança amb El Corte Inglés durant els tres anys vinents. En concret, l'empresa que presideix Ignacio Garralda inclou dins del seu nou pla estratègic 2024-2026 potenciar la venda d'assegurances a través dels grans magatzems mitjançant nous productes i reforçant el personal. El seu objectiu és arribar o fins i tot superar els 1.000 professionals quan acabi l'esmentat pla. Això suposa incrementar en un 25% el nombre de comercials, ja que actualment disposen d'uns 800 professionals.
El Corte Inglés va disparar gairebé un 23% la venda d'assegurances l'any passat, es tracta del primer exercici complet des que la companyia que presideix Marta Álvarez es va aliar amb Mutua Madrileña i ven en exclusivitat els seus productes. Fins aleshores, els grans magatzems venien pòlisses de diferents marques, ja que funcionava com una corredoria.
Però des del 2023 només ven les assegurances de Mutua en el ram de salut, auto i llar, i segons els resultats publicats per la companyia d'assegurances aquest dimecres, van tancar l'exercici amb un total de 864.551 pòlisses, davant les 705.314 de l'any passat, així doncs, van vendre gairebé 160.000 assegurances l'any.
Unes xifres amb què Garralda semblava satisfet. Està tenint un "comportament excepcional", comentava. Encara que va ser l'octubre del 2021 quan les empreses van comunicar la seva aliança, no van rebre les autoritzacions reguladores per posar en marxa la seva activitat fins al maig del 2022 i va ser llavors quan Mutua va entrar en el capital d'El Corte Inglés (va adquirir-ne un 8%).
Però, finalment, van començar a operar de manera conjunta en el primer trimestre del 2023. Durant el seu primer any complet d'activitat, els ingressos han crescut gairebé un 11%, segons posen en relleu els comptes del grup Mutua. En concret, Seguros El Corte Inglés, l'empresa participada en un 50,1% per Mutua i en un altre 49% pels grans magatzems, va facturar 260 milions.
Un altre dels objectius marcats en el nou full de ruta de Mutua Madrileña per als següents tres anys és desenvolupar el nou negoci de gestió d'actius juntament amb El Corte Inglés, fins a assolir els 1.500 milions d'euros sota gestió el 2026.
En aquest sentit, Ignacio Garralda revelava aquest dimecres que ja han rebut les autoritzacions necessàries per posar en marxa el negoci i serà qüestió de dies perquè ho engeguin.
Mutua preveu que el seu negoci amb CaixaBank facturi més de 5.000 milions
El negoci que Mutua té en marxa amb CaixaBank des de fa tretze anys per a la venda en exclusiva de productes de salut, llar i cotxe a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank, ja aporta als comptes del grup assegurador més del 60% de la seva facturació.
Actualment, la companyia d'assegurances guanya sis de cada deu euros a través de SegurCaixa Adeslas. En concret, les primes aportades per aquest negoci als comptes de Mutua durant l'any passat van ser de 4.889 milions. I en total, les primes del grup van pujar lleugerament per sobre dels 8.000 milions.
És, sens dubte, el negoci amb el qual més diners guanyen la companyia d'assegurances. Però de cara al pròxim trienni, s'ha proposat de també reforçar-lo i que les primes de SegurCaixa Adeslas superin els 5.500 milions el 2026 per al total dels rams asseguradors de no-vida.
Auto, llar i actius: les altres prioritats de Mutua
A més de Seguros El Corte Inglés i SegurCaixa Adeslas, el Grup Mutua Madrileña té com a prioritat créixer en el ram d'auto, llar i gestió d'actius.
El president de la companyia d'assegurances va fer lliscar aquest dimecres la seva ambició d'assolir els 4 milions de pòlisses de cotxe en cartera quan es tanqui el pla, el 2026. La qual cosa implica que la companyia ha de créixer un 12% i sumar 440.000 pòlisses en aquests tres anys.
També espera continuar impulsant el creixement en el ram de la llar per incrementar en un 38% la cartera de pòlisses, fins a superar les 920.000 a finals del 2026 amb l'ajuda d'una digitalització i automatització dels processos.
Així com superar els 27.000 milions d'euros en el volum d'inversió total d'actius gestionats per Mutuactivos i les gestores participades. Al tancament del 2023, aquests actius fregaven els 16.500 milions, així doncs, han de créixer més d'un 60%.