La família Costafreda Escofet (expropietaris de Panrico) i els germans Serra Moreno (fundadors del fons Salomon 1965) rellancen Crep Nova, la cadena de pizzeries de la part alta de Barcelona que disposen dels seus centres de delivery.

Andreu Costafreda Escofet i Toni Serra Moreno estan darrere de la societat de recent constitució Holding Financieros Crep Nova, que aquest octubre s'ha convertit en l'administradora única i capçalera de set empreses que exploten pizzeries de la marca Crep Nova i el seu negoci de delivery. El primer pas del rellançament ha consistit en la reorganització societària del grup.

Els Costafreda Escofet i els Serra Moreno van entrar en el grup Crep Nova a començaments de 2020 per potenciar el negoci de repartiment de menjar a domicili. En companyia dels propietaris de la cadena, Arturo Longui Domènech i Ernesto Farrés Lardín, amb una llarga trajectòria al sector de la restauració, van constituir Crep Nova Delevery. El seu pla de negoci implicava obrir 50 cuines a tot Espanya amb una inversió de més de cinc milions d'euros. Van firmar un acord amb Glovo perquè fos la seva plataforma exclusiva de repartiment, segons va informar en aquell moment Expansión. Això no obstant, la pandèmia i les limitacions municipals a la proliferació de dark kitchen van dificultar inicialment el projecte.

Una de les seves empreses, Crep Nova Delivery, dedicada a servir menjar a domicili, va passar de facturar només 254.000 euros el 2020 –en el seu primer exercici, que va ser incomplet– a superar els 1,5 milions d'euros el 2021, l'últim any del qual s'han difós els comptes. No obstant això, van tancar ambdós exercicis amb pèrdues, encara que d'escàs import.

En aquests moments, el grup compta amb vuit pizzeries –cinc en la part alta de Barcelona, una a Sant Cugat del Vallès, una altra a l'Eixample i l'última en el centre comercial La Maquinista– i amb quatre centres de delivery. La seva primera pizzeria, al Passeig de la Bonanova, es va posar en marxa en la dècada dels vuitanta. Van créixer lentament fins que, amb l'entrada dels Costafreda i els Serra Moreno, van fer un salt amb la seva aposta per la venda a domicili.

Andreu Costafreda Escofet i Toni Serra Moreno apareixen com a administradors solidaris de Holding Financieros Crep Nova encara que el representant d'aquesta última societat en les empreses del grup és Arturo Longui. Les famílies Longui i Farrés, les fundadores, mantenen altres negocis com la coneguda Casa Petra -anteriorment, Santa Gemma-, el restaurant gurmet del carrer Manila.

Interessos en el sector

Els Costafreda Escofet són una de les branques de la família que el 2005 va vendre Panrico –que a més de pa de motlle també fabrica els Dònuts– al fons Apax per 900 milions d'euros. A través de Papanut, la seva patrimonial, han entrat en diversos sectors, especialment l'immobiliari però també en la restauració. Andreu Costafreda Escofet participa en una altra empresa d'hostaleria -Map Beach Gestión, amb seu a Eivissa– liderada per l'hoteler Marc Rahola Matutes, nebot d'Abel Matutes Juan, empresari i exministre d'Exteriors del primer govern de José María Aznar.

Els germans Harry i Toni Serra Moreno piloten Salomon 1965, un fons d'inversió que ha entrat en el capital de restaurants de moda, hotels, plataformes tecnològiques i al sector immobiliari. Respecte a la restauració, a més de Crep Nova, també participen a Isabella's, la cadena d'establiments de cuina italiana liderada per la família Haseltine -Isabela Haseltine i el seu fill, Marco Garí Haseltine-, i a Croma by Flash, el restaurant de la Diagonal que compta entre els seus accionistes amb les famílies Pomés i Milà.

Una de les seves primeres inversions va ser a Glovo. Fins i tot, Harry Serra va formar part fins a 2020 del seu consell d'administració. Anteriorment, també van invertir a Instamaki, la plataforma de distribució de sushi i menjar oriental que fa quatre anys va ser adquirida per Glovo. També participen en la cadena de quioscos-cafeteries Good News.