Criteria manté les negociacions amb el grup belga Interpanking per vendre'ls una participació majoritària de Saba. Fonts coneixedores de les converses precisen que, encara que ha prescrit la condició d'exclusivitat que van firmar en el seu moment, el hòlding inversor de la Fundació "la Caixa" només està negociant aquesta operació amb el grup belga.
En el seu informe d'estats financers datat el 30 de juny passat, Criteria confirma que el procés de venda de Saba continua "obert i vigent". Manté la intenció de desinvertir en el negoci d'aparcaments encara que no es fixen terminis per tancar aquesta operació.
Fa un any, el juny de 2022, el hòlding que presideix Isidro Fainé va qualificar Saba com a negoci "discontinuat" que posaven en venda. Un any després, mantenen la mateixa qualificació i les intencions de venda. En realitat, Criteria té la intenció de desprendre's del negoci d'aparcaments des d'abans de la pandèmia, però no va ser l'any passat que van establir un protocol amb Interpanking.
Les negociacions van estar a punt d'encallar per dificultats internes d'Interparking, concretament pels problemes financers pels quals travessa el seu soci majoritari, la companyia d'assegurances belga Ageas, que en controla el 51%. El segon soci és el fons de pensions holandès APG, amb el 39%.
Malgrat aquests contratemps, Criteria i Interparking han continuat amb les negociacions, que es mantenen en aquests moments. Les fonts consultades apunten que les dues parts continuen interessades en la negociació. Per tant, Criteria no buscarà un comprador alternatiu mentre durin les converses malgrat que ja no existeix la condició d'exclusivitat.
Si finalment assoleixen un acord, d'aquesta operació en sorgiria el nou líder europeu dels aparcaments per davant del grup francès Indigo.
Criteria controla el 99,53% de Saba. Està disposada a cedir una participació majoritària al comprador que podria arribar al 60% o 70% de l'actual grup de pàrquings que presideix Salvador Alemany. Encara que no han informat de l'import que podria assolir l'operació, Saba tenia una valoració en els comptes de Criteria de 689 milions d'euros en el tancament de 2022.
Tanmateix, Saba ha millorat els seus registres en aquest primer semestre de 2023: les vendes van arribar a 136,1 milions d'euros, quan en el mateix període de l'any anterior es van quedar en 120,8 milions. I el resultat d'explotació va superar els 19 milions, gairebé el doble dels 10 milions dels primers sis mesos de l'any passat, segons consta a l'informe d'estats financers de Criteria.
A més d'Espanya, Saba opera a Xile, Portugal, Itàlia, Alemanya, Eslovàquia, República Txeca, Regne Unit i Andorra. L'any passat va sumar 32.000 noves places en aquests països fins a arribar un total de 333.379 amb 950 pàrquings. Disposa d'una plantilla de més de 2.000 persones.