El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha reiterat aquest divendres que el govern d'Espanya té “una opinió de rebuig” sobre l'oferta pública d'adquisició (opa) hostil presentada pel BBVA per aconseguir el Banc Sabadell i ho considera com “un pas enrere” en la inclusió financera.
En una entrevista en Antena 3, Cuerpo ha recordat que el govern “té l'última paraula a l'hora d'autoritzar aquesta fusió per absorció” i ara mateix manté “una opinió de rebuig” a causa de la seva preocupació pel possible efecte d'aquesta operació, que crearia la segona entitat financera més gran del país.
El ministre d'Economia ha reiterat que una integració bancària més gran suposa un “potencial efecte lesiu en matèria de competència” que podria afectar els consumidors, constituir un “pas enrere” en la inclusió financera o afectar l'estabilitat financera. A això ha afegit que una pèrdua de cohesió territorial podria afectar el suport financer a les pimes i, quant a les “formes”, ha destacat que una opa hostil podria provocar inestabilitat o volatilitat al mercat.
Cuerpo ha insistit que els reguladors analitzen l'impacte de les operacions en àmbits com la competència o l'estabilitat financera, però que l'executiu té “una visió horitzontal” que incorpora, a més d'aquestes qüestions, elements addicionals com l'impacte en la inclusió financera o la cohesió territorial.
Respecte a l'acusació del PP al govern de sobreactuar pel context electoral a Catalunya, Cuerpo ha defensat que l'executiu ha mostrat “arguments de fons” i ha recordat que l'operació “també tindria impacte a la Comunitat Valenciana, on no hi ha eleccions pròximes i persisteix aquesta valoració”.