Demetrio Carceller Arce, president de Damm, va assegurar aquest dijous que "mai no vaig tenir pressions de cap tipus" sobre la decisió de mantenir la raó social d'aquesta companyia cervesera a Catalunya.

En un col·loqui en el Círculo Ecuestre, Carceller va afegir que "no vam moure la raó social de Damm perquè és l'ADN de la companyia. Era una decisió del consell d'administració, però que en el fons tota l'empresa el compartia".

En ser preguntat per la competència entre Barcelona i Madrid, Carceller va afirmar que la capital catalana "podria haver fet molt més del que ha fet, però que "triaria Barcelona per viure perquè la seva qualitat de vida és superior" malgrat residir a Madrid.

Repassant el seu passat empresarial, Carceller va confessar que, en la seva joventut, "volia ser president del Banco Comercial Transatlántico, com el meu pare i el meu avi," però va afegir que "el meu pare sí que era banquer, jo hauria estat un desastre, perquè a mi el que m'agrada és crear empreses, transformar-les i desenvolupar-les".

Respecte a la presa de decisions, va subratllar la importància de comptar amb persones que s'atreveixin a decidir, encara que s'equivoquin. "No m'agrada l'executiu que no pren decisions per por d'equivocar-se. El que et fa més mal és el que no decideix i paralitza els processos. Hi ha molt poca valentia en les empreses, més aviat en els consells", va afirmar, afegint que el seu model de captació busca persones amb decisió i coratge.

Durant el col·loqui moderat pel periodista i advocat Fernando Fernández-Deu, Carceller va posar especial èmfasi en la transformació digital i la integració de la intel·ligència artificial (IA) en les empreses. "L'IA és un nou idioma que haurem d'aprendre a parlar", va indicar, assenyalant que, si bé encara no és capaç de ser creativa, té un gran potencial per millorar l'eficiència en les tasques basades en dades. Tanmateix, l'empresari va advertir sobre els treballs. que podrien quedar obsolets a causa d'aquests avenços tecnològics i ha ressaltat la importància de fomentar la creativitat i la presa de decisions valentes en l'entorn empresarial.

Com a president executiu de Damm, Carceller també va parlar sobre els reptes del sector energètic, al·ludint a la seva experiència al capdavant de Disa, una de les principals companyies energètiques d'Espanya. L'empresari va subratllar que l'energia és un mercat financer en constant evolució, on la demanda d'energia continua creixent, especialment en continents en desenvolupament. "L'energia, com més neteja millor, però sempre ha de ser abundant i barata," va afirmar.

Damm va assolir el 2023 una facturació de 2.061 milions d'euros, un 10% més que a l'exercici anterior, i un Ebitda de 300 milions d'euros, un 24,6% més. La companyia aconsegueix així, dos anys abans del previst, l'objectiu de facturació fixat en el pla estratègic 2022-2025. El benefici net es va situar en 130 milions d'euros, un 28,2% més que a l'exercici anterior.