La banca encara la recta final d'any amb noves ofertes o renovades per accelerar la captació de nous clients. El Sabadell va escalfar el mercat la setmana passada, quan va posar a l'aparador un nou compte digital pel qual pagarà un 2% TAE de manera indefinida. Així que aquest mateix dijous, Deutsche Bank ha rellançat la seva promoció per captar nòmines, que va desactivar a l'estiu, i torna a regalar 360 euros a què domiciliïn els seus ingressos (que han de ser d'al menys de 2.000 euros), a més de remunerar amb un 2% TAE.
També Targobank, que ara ja està integrada al grup Abanca, ha estrenat una nova oferta i paga 300 euros als nous clients que ingressin una nòmina d'entre 800 i 1.200 euros, o 150 euros si és de menys de 800 euros. Però a més remunera l'estalvi amb un 2,53%; L'entitat ja va pujar recentment l'interès dels seus tres dipòsits, el de 12, 18 i 24 mesos, fins i tot 2,60%, 2,80% i 3% TAE respectivament.
Però no han estat els únics bancs en millorar la seva oferta, també Myinvestor ha anunciat que puja la rendibilitat del seu compte al 2,5% TAE el primer any i amplia el saldo a remunerar 70.000 euros. La rendibilitat del seu compte era del 2%, i per això ha pujat un 0,5%. I el saldo màxim a remunerar era de 50.000, per la qual cosa augmenta en 20.000 euros. Amb aquestes noves condicions els clients es poden portar fins a 1.750 euros bruts (1.417,50 euros nets) el primer any només per tenir els seus diners en el compte, sense haver de complir cap condició, expliquen el banc en un comunicat.
ING va estrenar dimecres 1 de novembre, les noves condicions del seu Compte Taronja. L'entitat ha pujat de l'1,25% a l'1,50% TAE la remuneració per als clients amb Compte Nòmina i del 0,85% a l'1,00% TAE per als quals encara no disposen d'una. Es tracta del cinquè increment de la remuneració de l'estalvi que el banc aplica des de novembre de l'any passat. La seva oferta, de les més actives del mercat, ha fet que el banc dispari un 10% el seu saldo en dipòsits en només dotze mesos i que gairebé hagi triplicat la contractació del Compte Taronja en el mateix període.
Abans que aquestes cinc entitats, Evo Banco (el banc digital de Bankinter) va llançar una nova ofensiva comercial per posicionar el seu Compte Intel·ligent Benvingut "com la més atractiva de la banca espanyola" elevant la seva remuneració al 2,85% TAE davant el 2,50% anterior. L'esmentat compte té com a principal avantatge que no demana requisits de vinculació, no cobra comissions i la liquidació d'interessos és mensual.
Així mateix, Cetelem, el banc comercial de BNP Paribas, va millorar fa només una setmana la remuneració de Compte Estalvi, elevant-la del 2% al 3%. També aquesta entitat mantindrà la remuneració per temps indefinit, com Sabadell.
La guerra de l'estalvi està en els comptes remunerats
Després de més de 10 pujades de tipus d'interès, la guerra de la banca per captar passiu s'ha centrat en els comptes remunerats més que en els dipòsits. Encara que no totes les entitats han llançat ofertes, principalment estan sent bancs mitjans i digitals els més actius. Un d'ells ha estat N26, el neobanc ha revelat, de fet, que en els primers quatre mesos des que va llançar el seu propi compte d'estalvis (amb el qual paga un 2,26% TAE), ha disparat el seu volum de dipòsits un 60%. Es tracta d'una de les ofertes més competitives perquè no es demana cap tipus de vinculació.
Però no ha estat l'única entitat que ha elevat el seu saldo en dipòsits aquest any, CaixaBank, que al gener va llançar un compte remunerat al 5% -i que va retirar del seu aparador a l'agost, quan va anunciar que havia assolit els 6 milions de nòmines a Espanya- ha duplicat el seu saldo en dipòsits aquest any, segons posa en relleu en els seus últims comptes. El banc, a més, acaba de llançar un dipòsit a termini pel qual paga entre un 1% un 2%.