Paul Marchant, conseller delegat de la firma tèxtil Primark des de l'any 2009, ha presentat la seva dimissió immediata del càrrec després d'una investigació d'Associated British Foods (ABF), matriu de la companyia, en relació amb l'acusació presentada per una dona sobre el comportament de l'executiu cap a ella "en un entorn social". Així, la renúncia de Marchant es produeix amb efecte immediat després de dur-se a terme una investigació sobre la denúncia relacionada amb la seva actitud cap a una dona.

Marchant "va reconèixer el seu error de judici i accepta que les seves accions no van complir els estàndards esperats per ABF", segons ha informat la multinacional aquest dilluns, afegint que l'executiu ha presentat disculpes a la persona en qüestió, al consell d'administració d'ABF, als seus companys de Primark i a altres persones relacionades amb l'empresa.

"Estic profundament decebut"

Eoin Tonge, director financer d'ABF, assumirà el càrrec de conseller delegat de Primark de forma interina, col·laborant amb l'equip directiu i el Consell Assessor Estratègic de Primark. Del seu costat, Joana Edwards, controller financer del Grup ABF, actuarà com a directora financera interina d'ABF.

"Estic profundament decebut", ha afirmat George Weston, conseller delegat d'ABF, per a qui actuar amb responsabilitat és l'única manera de construir i gestionar un negoci a llarg termini. "Els companys i altres persones han de ser tractats amb respecte i dignitat. La nostra cultura ha de ser, i és, més gran que qualsevol individu", ha postil·lat.

Marchant era CEO de Primark des de 2009

Marchant va dirigir la cadena de roba, que opera més de 450 botigues, des de 2009, quan va assumir el càrrec de mans del seu fundador, Arthur Ryan, però abans havia estat director d'operacions de l'empresa rival New Look i va ocupar càrrecs a Debenhams, Topman i River Island. Primark, dins de la multinacional britànica Associated British Foods, va registrar el 2024 una facturació d'11.296 milions d'euros (un 7% més respecte a 2023) i un benefici operatiu de 1.310 milions, un 56% més que els 840 de l'any anteri.

El 14 de setembre, la cadena de moda irlandesa operava 451 botigues en 17 mercats, després de l'obertura de 22 nous establiments al llard del 2024 i el tancament d'unes altres tres. "El creixement d'aquest any reflecteix la inversió en els últims anys per millorar la nostra experiència única a les botigues i incrementar el nostre ús de la interacció efectiva amb el client digital", va explicar la multinacional després de la presentació de resultats, que està executant amb èxit el seu programa de llançament de botigues als EUA i Europa per sumar superfície de venda.

En el cas d'Espanya i Portugal, la cadena va apuntar que les vendes en ambdós països van representar el 17% de les vendes totals del grup durant l'exercici, uns 1.912 milions d'euros, amb un augment del 6%.