DyCare, la nova forma d'entendre i aplicar els tractaments de rehabilitació
La plataforma de telerehabilitació incorpora noves funcionalitats per incloure més teràpies
- Maria Teresa Coca
- Barcelona. Dilluns, 31 de març de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 3 minuts

L'empresa DyCare ha activat el creixement a dos vessants: la tecnològica i la internacionalització. El propòsit és impulsar el seu negoci, basat en el desenvolupament de solucions de telerehabilitació dirigida als professionals de la rehabilitació, perquè aprofitin els beneficis de la tecnologia en els processos de recuperació de diverses patologies.
L'objectiu és assolir el milió d'euros de facturació el 2025, quan compleix el desè aniversari de la seva creació el 2015, i té oberta una ronda de finançament per valor de 2 milions d'euros, dels quals, la meitat ja s'han subscrit per diversos inversors que són ara socis minoritaris de la companyia fundada per Silvia Raga i Ricardo Jauregui.
Al capítol tecnològic, la firma contínua amb la innovació de la seva plataforma de telerehabilitació ReHub certificada, que va llançar al mercat a finals de 2021 i que, en els dos últims anys, ha servit per accelerar el tractament d'uns 35.000 pacients, segons explica la seva consellera delegada, Silvia Raga.
La plataforma permet crear exercicis ultra personalitzats, monitorar el pacient i rebre un report complet de la teràpia de la manera més senzilla. Impulsada per intel·ligència artificial i algoritmes propis, permet monitorar la rehabilitació a distància, sempre prescrita i supervisada per un professional del sector, ja que es tracta d'un dispositiu mèdic. Les persones poden accedir a programes personalitzats des de la seva llar i rebre feedback en temps real per millorar l'adherència i optimitzar la seva recuperació.
El sistema monitora l'execució dels moviments a través d'una càmera, assegurant una correcta realització i optimitzant així el procés de rehabilitació. A més, la plataforma ofereix la possibilitat de personalització i interacció constant entre fisioterapeutes i metges amb els pacients.
Els nous desenvolupaments en què treballen les 18 persones que configuren l'equip de professionals de DyCare permetran que la plataforma evolucioni amb la incorporació de noves funcionalitats i més especialització en les teràpies, entre altres aspectes, per "millorar la precisió i l'efectivitat dels tractaments al pacient", manifesta Raga.
"A Dycare no ens imaginem el futur de la rehabilitació, sinó que ja l'estem construint amb aquesta nova manera d'entendre i aplicar els tractaments per a lesions i patologies diverses", assegura la seva consellera delegada, i destaca que els avala l'evidència científica amb més de 25 articles i 4 estudis clínics que validen la seva eficàcia.

Tractaments més precisos, flexibles i curts
Actualment, la seva tecnologia, certificada com a programari mèdic, s'utilitza en més de 400 centres de rehabilitació i 35 hospitals de referència, a més de treballar amb les àrees de rehabilitació de diverses companyies d'assegurances mèdiques, a Europa i Amèrica Llatina. "L'experiència i la base clínica que aconseguim treballant amb els hospitals aporta molt valor a la companyia per continuar progressant en l'aplicació", reconeix Raga; mentre que la col·laboració amb les mútues de salut els proporciona un gran volum de pacients.
En aquest sentit, destaca el recent acord amb el grup Sanitari Fisi(ON), per a la rehabilitació de pacients que han patit lesions per accidents de trànsit, amb un tractament més flexible, altament personalitzat i eficaç, asseguren. Estudis recentment duts a terme per DyCare i el grup sanitari Fisi(ON) mostren que els pacients tractats amb el sistema de rehabilitació mixta reporten nivells d'adherència al tractament de més del 80%, així com un 4,7/5 de satisfacció, a més de millores mèdicament comprovables en el seu procés de recuperació, reduint la durada del tractament de fins a un 30%.
DyCare també s'aproxima a les farmacèutiques. En els seus inicis, va comptar amb el suport institucional de Bayer i, més recentment, s'ha unit a Reig Jofre per oferir solucions digitals que permetin als pacients amb problemes articulars realitzar els exercicis de rehabilitació i fisioteràpia al domicili.
Però, des de DyCare també es promociona la plataforma més enllà dels tractaments per recuperar lesions clíniques. "És un aliat per prevenir, rehabilitar i controlar dolors crònics, mantenir la força muscular a determinades edats, el manteniment corporal a la feina o el seguiment d'un exercici terapèutic diari, per exemple.
El sistema de telerehabilitació ReHub es distribueix a Espanya, Itàlia -a través d'un soci local- i s'han establert a Colòmbia com a primer mercat dins de l'àrea Latam "que volem potenciar". Per a això estan accelerant la seva entrada a Mèxic i Xile, per a 2025. Centres hospitalaris, de rehabilitació o mútues hi accedeixen mitjançant contractes de prestació de servei, sigui per anualitats o pel potencial volum de pacients.