Els ferris podran funcionar amb electricitat mentre estiguin a port gràcies al primer Onshore Power Supply (OPS) o punt de connexió, que Endesa ja ha connectat a la xarxa d'electricitat i que aviat estarà en funcionament a la terminal de Grimaldi. L'Autoritat Portuària de Barcelona ja està fent proves. Es tracta del tercer OPS del port, després que al juliol s'endollés el primer OPS a la terminal de contenidors i també a la de iots del mateix Port. 

La connexió de mitjana tensió és de 25 kV i anirà acompanyada d'un centre de mesura que enregistrarà les necessitats i paràmetres elèctrics, així com el desplegament dels 35 metres de cablejat subterrani. 

El projecte s'emmarca en el pla de descarbonització del port, sumant cada cop més naus que puguin no gastar combustible i tenir els motors apagats mentre estan atracades, d'acord amb els objectius de la Unió Europea que tots els ports que comptin amb més de 25 escales anuals estiguin electrificats de cara a 2030. 

La descarbonització dels ports implica l'aliança Ports Verds, en la qual participa Endesa. Tenen projectes també als ports de Sevilla i Huelva.

El pla estatal per electrificar els 48 ports espanyols, que ho han d'estar de cara a 2030, té un cost aproximat de 450 milions d'euros. Això inclou creuers, ferris i contenidors. La descarbonització del sector, complicada perquè encara busca la seva fórmula més eficient, ha de costar uns 4.500 milions d'euros. 

Tot i que provisionalment, molts vaixells han adoptat el Gas Natural Liquat per reduir emissions de CO2, aquesta solució es considera provisional perquè encara és combustible fòssil i emet a més metà i altres substàncies contaminants al medi ambient. El metanol a partir d'hidrogen verd i els biogasos són les solucions més probables per tal de completar una de les transicions ecològiques més complexes.