La companyia del sector de masses congelades de fleca Europastry ha anunciat l'adquisició del 100% de De Groot Edelgebak, distribuïdor de productes de fleca congelats per al canal foodservice al mercat holandès. Amb seu a Ede, l'empresa compta actualment amb una cartera de gairebé 2.000 clients. Segons ha anunciat Europastry en un comunicat, aquesta unió els permetrà "ampliar la seva cartera de productes gràcies a l'àmplia selecció de pa, brioixeria i pastisseria que distribueix De Groot Edelgebak i reforçar la seva presència al canal foodservice", un dels seus objectius estratègics per als pròxims anys.

A més, s'incrementarà la presència dels productes actuals d'Europastry al canal foodservice per la capil·laritat de clients que té De Groot. Per a aquest 2024, De Groot té previst assolir els 16,5 milions d'euros de facturació. "Estem encantats de donar la benvinguda a De Groot Edelgebak a la família Europastry", ha afirmat Jordi Gallés, president executiu d'Europastry. "Continuem avançant i treballant junts per assolir nous èxits, on la passió per la fleca i la qualitat continuaran sent la nostra màxima prioritat". 

Pausa en la seva sortida a Borsa

A finals de juny, l'empresa familiar de fleca i brioixeria va anunciar la seva pausa en la seva sortida a Borsa, anunciada en les últimes setmanes, a causa "d'unes condicions de mercat cada vegada més desfavorables i una volatilitat més gran, en el context d'un període electoral a Europa." En un comunicat als mitjans, l'empresa, que va facturar més de 1.300 milions el 2023, va explicar que la direcció i els seus accionistes havien decidit interrompre la sortida al mercat de valors i monitorar activament les condicions del mercat per identificar la millor finestra per aconseguir una sortida a Borsa reeixida per a tots els inversors i interessats. En aquest sentit, no es va anunciar una futura data de sortida a Borsa, però sí que van explicar que "la sortida a Borsa continua sent un objectiu estratègic per a la companyia".

L'operació comprenia una oferta primària de noves accions per una quantitat d'aproximadament 225 milions d'euros per contribuir al despalanquejament i beneficiar-se de les potencials oportunitats de creixement a curt o mitjà termini. Es preveuria a més una oferta secundària de venda d'accions existents per part d'Exponent, controlada per MCH; Gallés Office, propietat de la família Gallés, i Indinura, controlada pel CEO d'Europastry, Jordi Morral. Després de l'oferta, la família Gallés, a través de Gallés Office, continuaria mantenint una participació majoritària.

La de finals del mes passat va ser la segona vegada que Europastry es feia enrere en la seva sortida a Borsa: ja ho va fer el 2020 per la covid-19. Les eleccions franceses, avançades després de la victòria de l'extrema dreta en les europees, van generar gran incertesa als mercats europeus.