Ernst & Young (EY) ha llançat l'àncora a l'escissió del seu negoci. Malgrat que aquesta operació sembla clau per al futur de la companyia, la que és una de les firmes més grans de serveis professionals, mantindrà en pausa la divisió del seu negoci en espera de concretar alguns apartats relacionats amb el seu negoci fiscal i el seu negoci legal, tal com ha avançat Financial Times. EY, que entra dins de les denominades Big Four, és, de moment, l'única que ha pensat a dividir el seu negoci, una operació que, de cara als experts, podria predefinir millor les pretensions i objectius de la companyia. Al cap i a la fi, en dividir l'empresa en dues parts, s'aconsegueix que cadascuna d'elles se centri més en un negoci.

El motiu principal que va portar EY a planejar el que es coneix com el 'Projecte Everest' és que la normativa vigent impedeix d'assessorar les mateixes empreses que auditen. És per això per la qual cosa la companyia nord-americana va plantejar escindir l'empresa perquè el negoci de l'auditoria i el negoci de la consultoria pertanyessin a dues firmes independents. Malgrat que pot resultar una operació beneficiosa de cara al futur d'EY, tan sols aquesta és la que ha plantat una divisió del seu negoci. Ni KPMG, ni Deloitte, ni tampoc PWC no han planejat una operació com la que sembla que finalment durà a terme EY, encara que de moment no hi ha data concreta.

EY veu necessari "refer" l'acord

Fins i tot això, els plans d'EY d'escindir els seus negocis d'auditoria i de consultoria s'han paralitzat, ja que "és necessari refer" l'acord, tal com ha explicat Julia Boland, cap d'EY als Estats Units i la que serà l'encarregada de dirigir la companyia resultant d'a l'escissió. Es pot destacar que el negoci de la companyia de serveis financers al país americà representa el 40% dels ingressos globals de la firma, xifrats en 45.000 milions de dòlars. Aquest apartat, segons el diari Financial Times, té pes en les negociacions sobre la divisió d'EY.

Una de les problemàtiques que sorgeixen a l'hora de traçar la divisió de la companyia resideix a comprovar que part del negoci fiscal podria formar part de la divisió d'auditoria, o que passarà amb el servei que presten com a despatx d'advocats.

EY havia planejat deixar la majoria dels seus equips fiscalistes en el nou grup d'assessoria i consultoria, deixant només una minoria dels seus experts en impostos en la branca dedicada a l'auditoria. Malgrat això, el problema ve des dels Estats Units, ja que l'equip del país americà vol comptar amb un major nombre de fiscalistes, tal com avança Financial Times.

EY manté la idea de dividir el seu negoci

Sigui com fos, i independentment dels retards que hi pogués haver en l'escissió d'EY, la companyia manté dret la divisió d'aquesta, sent aquesta una de les operacions més importants en la història d'Ernst & Young. És per això per allò que, atenent que encara hi ha diversos caps sense lligar, l'empresa ha decidit alentir els plans d'escissió. "Com a part de la nostra deliberació i diligència deguda en relació amb la transacció proposada, estem dialogant la forma final de la transacció. Aquesta és complexa i serà el full de ruta a seguir per remodelar la professió, per la qual cosa és important que ho fem bé.

L'anterior dilluns, el diari Financial Times va avançar que els directius de la companyia es van reunir per abordar l'operació i veure quin negoci seria responsable de diverses qüestions legals. A més d'això, la cúpula directiva d'EY es va reunir per saber quants països dels 150 en els quals opera l'empresa de serveis financers s'haurien d'incloure en la nova consultora.

Malgrat que EY manté a la superfície la idea de dividir el seu negoci, encara són alguns els punts en el que s'han de posar d'acord i, sobretot, predefinir per a la que és una de les transaccions més importants de l'empresa surti bé.