El consell d'administració d'Ezentis ha nomenat com a conseller delegat (CEO) a César Revenga, actual director general d'Amper i conseller executiu d'Ezentis. Així mateix, s'ha nomenat com a presidenta del consell d'administració a la consellera dominical Anabel López Porta i com a secretària no consellera a Naiara Bueno Aybar, prèvia renúncia a càrrec seu de vicesecretària no consellera. El passat 29 de juny, els accionistes d'Ezentis van ratificar el nomenament de César Revenga com a conseller executiu i ara el consell d'administració ha decidit que ocupi també el càrrec de conseller delegat.
Llicenciat en Dret, amb experiència professional en el desenvolupament d'estratègies comercials i de gestió i en la identificació d'oportunitats de negoci, Revenga liderarà la nova etapa d'Ezentis juntament amb Jordi Bellsolell, director econòmic financer del grup, que es va incorporar a Ezentis el març de 2022. Per la seva part, la nova presidenta no executiva de la companyia, Anabel López, és llicenciada en Dret i PDG per IESE. Es va incorporar al consell d'administració del negoci com a consellera dominical en representació d'Eléctrica Nuriel (Excelsior Times) el març de 2021 i compta amb més de 20 anys d'experiència en la gestió de companyies cotitzades.
"La renovació de l'òrgan d'administració amb perfils altament qualificats, amb gran bagatge i dilatada experiència professional, són, sens dubte, un pas important cap a un nou escenari que permetrà consolidar un model de negoci més eficient i rendible, i assegurar la plena satisfacció i confiança de tots els grups d'interès, després de la situació que ha travessat el grup en els últims anys", ha destacat Ezentis en un comunicat.
El nou consell d'administració del grup consta de cinc membres, on el 40% són conselleres i el 60%, consellers independents, complint així totes les recomanacions de la CNMV sobre Govern Corporatiu.
Reestructuració d'Ezentis
Els accionistes d'Ezentis van aprovar l'abril passat la reestructuració del deute de la societat amb una quita del 80% dels 143 milions d'euros de deute i una segregació de la societat en dos, una companyia amb el negoci informàtic i una altra newCo amb el negoci de telecomunicacions.
En aquest sentit, la secció primera del Tribunal d'Instància Mercantil de Sevilla va homologar judicialment a finals del maig passat els plans de reestructuració del deute de la societat aprovats per Ezentis a l'abril. Amb aquesta homologació es va dotar de plens efectes als plans de reestructuració de la companyia i es van fer efectives les mesures de reestructuració, "donant curs al pla de viabilitat annex als plans de reestructuració".
Caiguda de la facturació
Respecte a l'acompliment d'Ezentis des de començament d'any, la companyia va ingressar 32,1 milions d'euros fins al març, la qual cosa suposa una caiguda del 61,2% en termes interanuals en la seva facturació. L'empresa ha atribuït aquest descens al "cessament d'activitat en filials" i a l'"estratègia de discontinuar contractes no rendibles".
Tanmateix, l'empresa va incidir en el fet que el negoci recurrent (sense comptar extraordinaris o atípics) presenta "millors nivells d'activitat respecte al mateix període de l'any anterior" després d'incrementar-se en un 2,6%.
No obstant això, la cartera comercial de la companyia va assolir els 225 milions d'euros, un 51,64% menys en termes interanuals, mentre que la contractació es va situar en 9 milions d'euros, la qual cosa suposa una contracció del 88,44% en relació amb els 77,9 milions d'euros del primer trimestre del curs passat.