La família Grifols i el fons canadenc Brookfield estan preparant una OPA sobre la companyia catalana que implicaria treure-la de la borsa. La família fundadora, que controla el 30% de la companyia, està en converses amb el fons per a una possible oferta pel 100% de la farmacèutica. Actualment, Grifols compta amb un valor a borsa de 5.500 milions d'euros.

En una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Grifols explica que el seu consell d'administració, reunit de forma extraordinària aquest cap de setmana, va rebre aquest diumenge una petició a través dels accionistes familiars de Grifols i Brookfield Capital Partners "per permetre l'accés a determinada informació" de la companyia a fi de dur a terme un procés de due diligence amb relació a una possible adquisició d'accions de Grifols. En l'esmentat consell es va informar que el propòsit de la transacció seria l'exclusió de cotització de Grifols en cas que l'operació es dugui a terme finalment. "La societat ara com ara desconeix si es durà a terme o no l'esmentada operació i desconeix per complet els termes en els quals, si és procedent, podria realitzar-se", ha precisat Grifols la CNMV.

Grifols, suspesa de cotització

Amb aquesta comunicació, la companyia catalana confirma la informació publicada aquest dilluns per Cinco Días, que valora el 100% de Grifols en 5.500 milions d'euros. Tot just confirmar-se aquesta possible OPA, la CNMV ha procedit a suspendre amb efectes immediats i de manera cautelar la cotització de Grifols en Borsa, les accions del qual van tancar divendres passat a un preu de 8,99 euros per títol després de guanyar més d'un 4% en la sessió.

Pressió dels baixistes

Grifols ha anat vivint una muntanya russa al mercat en els últims mesos i, malgrat les pujades puntuals quan ha donat a conèixer al públic notícies positives, encara està lluny del valor amb què va començar l'any. Des dels prop de 15 euros amb què va començar l'exercici, actualment els seus títols es troben per sota dels 8 euros. Una situació en la qual també ha influït la pressió dels baixistes.

Fa mesos que aquests fons d'inversió, entre els quals es troba també Gotham City, aposten en curt contra Grifols, guanyant diners amb cada caiguda en borsa que la companyia ha patit. Si bé és cert que la xifra de baixistes ha disminuït considerablement, encara hi ha firmes apostades en el capital de la farmacèutica fent caixa amb les seves pèrdues.