La família Puig aposta pel capital risc. Un any després que les quatre branques de la família Puig posessin en marxa Exea Capital SCR, una d’aquestes branques –la dels germans Puig Guasch– ha creat Schuls SCR com a vehicle per canalitzar les seves inversions en private equity y venture capital.

En realitat, han transformat una empresa ja existent que van constituir el gener passat, Schuls SA, en una societat de capital risc segons consta en el butlletí del Registre Mercantil (BORME). A diferència d’Exea Capital SCR, que té la seu social a Madrid, Schuls SCR està domiciliada a la mateixa Torre Puig, el quarter general de la multinacional de perfumeria, moda i cosmètica situat a la plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat.

El consell d’administració de Schuls SCR està integrat pels germans Marian, Antoni i Daniel Puig Guasch, si bé no hi apareix Marc Puig Guasch, president executiu del grup Puig Brands. El consell es completa amb Eva Vila, directora d’inversions d’Exea Empresarial –el holding patrimonial del conjunt de la família Puig, que no s’ha de confondre amb Exea Capital SCR– i Carlos García Mur, especialista en family office.

Mentre el president d’Exea Capital SCR és Manuel Puig Rocha (membre d’una altra de les quatre branques familiars), vicepresident de Puig Brands, el de Schuls SCR és Marian Puig Guasch. Però aquest últim també forma part de tots els anteriors consells. O sigui, els germans Puig Guasch tindran dos vehicles per invertir en capital risc: un de propi i el que comparteixen amb els seus cosins.

Schuls SCR estarà gestionat per Altamar i té com a entitat dipositària BNP Paribas. L’agost passat va efectuar una ampliació de capital des dels 60.000 euros inicials fins a 1,2 milions, segons les anotacions del BORME.

Les family office catalanes s’estan llançant al capital risc. Per exemple, Laorjami –de la branca Tomàs Carulla, una de les propietàries d’Agrolimen–, Sudesafamília Ferrero, propietaris d’Idilia Foods–, Ona Capital i Colldebanyuls  –Joan Font, president de Bon Preu–, MG InvestmentsManuel Giró de la Iglesia, director general de Destilerías MG– o la bateria de societats de capital risc d’alguns dels germans Bernat Serra (propietaris de la Casa Batlló i que també ho van ser de Chupa-Chups).

Precisament, aquest divendres, la multinacional Puig va anunciar unes vendes netes de 2.171 milions d'euros en el primer semestre de 2024, un 9,6% més que en el mateix període de l'any anterior. Tot i així, el benefici en aquest primer semestre es va quedar en 157 milions d'euros, un 26,6% menys, una reducció que la companyia va atribuir als costos de l'oferta pública que la van portar a sortir a borsa al maig i a altres despeses en fusions i adquisicions. Després de donar els seus primers resultats com a empresa cotitzada, va patir aquest divendres una caiguda a borsa del 13%.