La família Puig, propietària de la multinacional catalana de moda, perfumeria i cosmètica del mateix nom, incrementa la seva participació a la socimi Colonial per sobre del 8% després de la compra d'un paquet d'accions pertanyent al grup empresarial colombià Santo Domingo.
Segons la informació comunicada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la família Puig ha comprat als Santo Domingo un paquet de 5,7 milions d'accions de Colonial, a un preu de 5,23 euros per acció, el que suposa una inversió propera als 30 milions d'euros.
La família Puig inverteix a Colonial (en la imatge superior, la seva seu a Barcelona) a través de la societat Exea Inversiones Inmobiliarias. Després d'aquesta operació, els Puig controlen 50.508.520 accions de Colonial, que representen el 8,05% del seu capital i, per tant, un valor de 276,8 milions d'euros al preu actual de la seva cotització a borsa (5,48 euros), segons informacions d'Europa Press.
Els Santo Domingo, liderats per Alejandro Santo Domingo Dávila (Nova York, 1977), és la segona família més rica de Colòmbia, segons Forbes, si bé els seus membres resideixen als Estats Units. La setmana passada van anunciar la venda de la seva participació del 5% després de romandre deu anys a Colonial. Van contractar Deutsche Bank per a aquesta gestió.
El preu de venda del paquet dels Santo Domingo va ser de 5,23 euros, fet que suposa un descompte del 5,1% respecte el preu de les accions d'aquell moment, que els ha permès ingressar 174 milions d'euros, dels quals 30 milions procedeixen de la família Puig.
Després d'aquesta operació, el fons sobirà de Qatar contínua sent el principal accionista de Colonial, amb un 19% del capital, seguit de Criteria Caixa (17,3%), del grup mexicà Finaccess (14,8%), Puig (8%), Corporació Financera Alba (5%), Credit Agricole (4,2%) i BlackRock (3,9%).
La sortida dels Santo Domingo es produeix uns mesos després de l'augment de la participació de Criteria Caixa, que al maig va passar del 3% al 17,3% actual, a través d'una ampliació de 350 milions d'euros i una aportació de 8 immobles.
La setmana passada, Colonial va anunciar el canvi del director general de la francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL) per preparar la seva absorció en el primer trimestre de l'any vinent. Així, el consell d'administració de SFL, filial de Colonial, ha substituït Dimitri Boulte per Aude Grant en la direcció general de la companyia.
Colonial va presentar uns beneficis recurrents de 147 milions en el tercer trimestre d'aquest any, un 15% més que en el mateix període de l'any passat, amb un rendiment que millora encara més si es compta la revalorització dels actius, tal com es mesura l'activitat immobiliària. En aquest cas, el benefici consolidat és de 156 milions, en contrast amb les pèrdues de 250 milions registrades l'any passat. El seu president, Juan José Brugera, va atribuir la millora a un "augment dels ingressos per rendes", que han passat de 279 a 293 milions d'euros, increment del 5%.