FCC va obtenir un benefici net atribuïble de 426 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, xifra un 6,3% superior als guanys de 401,4 milions que va registrar en el mateix període de 2023. La companyia atribueix aquesta millora a l'alça dels seus ingressos un 8,4% fins a 6.550,1 milions, gràcies a l'augment d'activitat en totes les àrees de negoci i a la incorporació de noves concessions, especialment, a l'entrada en consolidació global del Tramvia de Parla, que opera a Madrid, després d'adquirir la totalitat de la seva capital el mes d'abril passat.

Al canvi de perímetre dels comptes de la constructora, també es va afegir l'incentiu en alguna de les àrees d'activitat, com el sector d'aigua, un negoci que ha ampliat amb l'entrada al mercat dels Estats Units. El gener de 2024, la divisió Aqualia va continuar amb la seva internacionalització en adquirir el control de la societat Municipal District Services, que gestiona el cicle integral de l'aigua de més de 360.000 habitants a la perifèria de Houston (Texas) i té aproximadament 140 contractes de servei amb districtes municipals de serveis públics.

Respecte als ingressos, la companyia ha concretat, en un comunicat a la Comissió del Mercat de Valors (CNMV), que la major part (50,3%) es van concentrar a Espanya, la qual cosa suposa 3.295,3 milions i un augment del 7%. Els ingressos de concessions van ser de 59,6 milions, un 31,9% més, per l'afluència més gran del trànsit viari a Espanya i les entrades en consolidació global, com en el cas del Tramvia de Parla.

Dins del balanç trimestral, el resultat brut d'explotació (ebitda) del grup va avançar un 7,6% en els nou primers mesos de l'any, fins als 985,8 milions d'euros.

Deute per inversions

A tancament de setembre, el deute financer net consolidat de FCC es va situar en 3.207,6 milions d'euros, amb un augment del 3,5% respecte a desembre de 2023. La companyia justifica aquest increment del seu deute en els pagaments més importants fets per inversions per més de 1.000 milions, per al creixement dels seus negocis, principalment les dutes a terme en les àrees de Medi Ambient i Aigua; en la corresponent consolidació de deute de les recents adquisicions i en l'exclusió del deute financer de les activitats interrompudes, des del passat 1 de maig, d'Immobiliària i Ciment, en procés d'escissió.

Així mateix, FCC ha informat que el seu patrimoni net va créixer un 6,8% respecte a desembre de l'any anterior, fins a assolir els 6.562,5 milions d'euros.

Per la seva part, la cartera de negoci va assolir els 43.189,4 milions d'euros, amb un creixement del 4,1% respecte al saldo de tancament de l'exercici 2023.

Evolució per activitats

La xifra d'ingressos de l'àrea de Medi Ambient va augmentar un 9,7 % fins als 3.133,7 milions a causa de l'activitat de recollida de residus més important a Espanya, els Estats Units i Centreeuropa, i a l'activitat més gran de tractament de residus a Espanya i l'entrada en consolidació d'UK Urbaser al Regne Unit.

L'ebitda es va elevar fins a 491,9 milions, el 9,2 % més i la cartera es va incrementar un 6,8 % respecte a desembre fins a 14.234,4 milions. L'àrea internacional va créixer un 20,7 %.

Els ingressos de Construcció van sumar 2.137,8 milions, el 4,4 % més, gracias a l'inici de projectes renovables, gasistes, ferroviaris i viaris. L'ebitda va descendir un 1,2 % fins als 121,4 milions.

Les vendes del negoci d'Agua van augmentar un 12,2 % fins als 1.232 milions per l'aportació més gran en la gestió del cicle integral per l'entrada en el perímetre de Municipal District Services (MDS), adquirida als Estats Units, i la revisió tarifària a Geòrgia i Txèquia.

L'ebitda d'aquesta divisió va créixer un 11,8 % fins a 303,3 milions i la cartera va assolir 22.188,7 milions, un 2,1 % més, malgrat la baixada a Espanya.