Expliquen fonts de Ferrovial, que acaba de votar el seu trasllat als Països Baixos, que "la família sempre ha tingut un perfil baix", fins al punt que no hi ha fotos a internet del fill d'Ignacio Del Pino, que serà apoderat de la filial espanyola de la nova empresa holandesa. Però la discreció no amaga la gran fortuna que amassen no només Rafael, president de Ferrovial, sinó també quatre dels seus germans. La revista Forbes, que cada any publica la llista de les 100 fortunes més grans d'Espanya, va incloure cinc germans Del Pino en el seu últim rànquing, publicat a finals de l'any passat.
La primera de totes, i la tercera fortuna més gran d'Espanya, és la de Rafael Del Pino i Calvo-Sotelo, president i principal accionista de Ferrovial a través de la seva societat patrimonial Rijn Capital, que segons Forbes compta amb una fortuna de 3.800 milions d'euros.
La seva germana María Del Pino, presidenta de la Fundació Rafael Del Pino (creada en honor al pare), i segona accionista més important de Ferrovial, comptava llavors amb una fortuna de 2.300 milions d'euros.
Pocs menys, 1.700 milions, atresorava Leopoldo Del Pino, el germà díscol apuntat com el que probablement ha votat en contra del trasllat.
Joaquín Del Pino, també accionista de Ferrovial amb el 2,5%, ocupa la posició 29 del rànquing amb 950 milions d'euros. És, a més, patró de la Fundació Pla Espanya i de la Fundació Axa.
El cinquè germà de la llista, Fernando Del Pino, és el menys ric dels cinc germans, amb 300 milions d'euros, gairebé 13 vegades menys que el president de Ferrovial.
En total, els germans sumeixin 9.050 milions d'euros de fortuna, xifra encara molt llunyana a la d'Amancio Ortega, que amb 53.500 milions lidera aquesta llista, seguit a més de la filla, Sandra Ortega, amb 5.400 milions d'euros.
Ferrovial va ser fundada pel pare dels germans, Rafael Del Pino i Moreno, l'any 1952.