El fons Mason Capital ha instat en una nova carta enviada aquest dimecres al consell d'administració de Grifols a reconsiderar el seu rebuig de la dimissió voluntària de Tomas Dagá Gelabert, actual conseller de la firma catalana sota la categoria d'un altre extern, "atès el seu historial de destrucció de valor". En concret, el fons, titular del 2,1% de les accions de classe 'A' de Grifols, ha demanat al consell de la firma catalana que abordés "el seu deficient govern corporatiu i el seu historial de destrucció de valor per als accionistes acceptant la dimissió del senyor Dagá", que, segons la missiva a què va tenir accés Europa Press, ja hauria ofert "voluntàriament".
En aquest context, el fons ha sol·licitat la divulgació d'informació "important" sobre Dagá --membre del consell des de fa gairebé 25 anys i l'assessor més proper de la família Grifols--, perquè els accionistes de la firma catalana coneguin millor la seva relació amb l'empresa i puguin prendre una decisió informada "sobre la idoneïtat de la seva permanència en el consell".
Mason Capital ha detallat que desitja "fer un seguiment" de la carta que va enviar el passat 19 de novembre. "Reiterem i modifiquem les nostres peticions perquè Grifols reveli la següent informació perquè els accionistes i tots els membres del consell puguin entendre millor la relació entre Tomás Dagá i Grifols", ha demanat el fons.
Honarios
Entre altres qüestions, Mason ha destacat que vol veure "els honoraris pagats a Osborne Clarke España per Grifols durant els últims 15 anys i les quantitats rebudes pel membre del consell, Tomás Dagá, d'Osborne Clarke España durant el mateix període". Addicionalment, ha requerit a la firma catalana que comuniqui el percentatge de participació de Tomás Dagá en Osborne Clarke España durant cada any del mateix període de 15 anys, així com el que té en el 'family office' Scranton, ja sigui directament o indirectament a través de Fatjo. Finalment, el fons ha sol·licitat "qualsevol acord entre Tomás Dagá (i/o el seu apoderat Osborne Clarke España) i Nomura o Proskauer Rose.
"Fins que els accionistes i tots els membres del Consell no tinguin accés a la informació sol·licitada, no podran prendre una decisió informada sobre la idoneïtat de la continuïtat de Tomás Dagá en el consell", ha indicat Mason. Per això, Mason ha defensat que el consell pot demostrar que és independent de Tomas Daga acceptant la seva dimissió, i la revelació dels punts anteriors no farà sinó reforçar la necessitat de fer-ho. "La contínua falta de divulgació parlarà per si mateixa", ha conclòs.
Renovar el consell
Mason Capital està preparant una campanya per renovar el consell d'administració de la companyia d'hemoderivats, que passa per la sortida de Tomas Dagá Gelabert, actual conseller de la firma catalana sota la categoria d'un altre extern, després de la retirada de Brookfield, segons han confirmat en fonts coneixedores de la negociació a Europa Press. En aquest context, marcat per la retirada de la potencial oferta de Brookfield, el fons va exigir recentment en una altra carta a Grifols incorporar Paul Herendeen al seu consell d'administració com a conseller independent, que seria designat pel grup d'accionistes minoritaris format per Flat Footed, Mason Capital i Sachem Head Capital Management, que posseeixen una participació conjunta que representa el 7,72% de les accions de tipus 'A' de la firma catalana.
Grifols, del seu costat, ha donat suport al seu conseller Tomás Dagá davant del pla del fons Mason Capital de renovar el consell d'administració de la companyia d'hemoderivats, una campanya que passa per la sortida d'aquest membre de l'òrgan de govern de la firma catalana, després de la retirada de Brookfield. En concret, segons han assenyalat Europa Press en fonts de la companyia, Dagá ha contribuït "decisivament a convertir Grifols en la companyia global que és avui, amb unes vendes previstes de 7.000 milions d'euros el 2024."