La cadena de moda nord-americana Forever 21, a través del seu operador al país, juntament amb algunes de les seves filials als Estats Units, ha iniciat el procés voluntari de fallida sota el capítol 11 en el Tribunal de Fallides dels Estats Units per al Districte de Delaware. A través d'aquest procés, la companyia implementarà una liquidació ordenada del seu negoci als Estats Units, mentre continua duent a terme un procés per captar interès sobre una transacció del negoci en marxa o la venda d'alguns o la totalitat dels seus actius.

Les botigues Forever 21 i el lloc web de la companyia als Estats Units romandran oberts i continuaran atenent els clients mentre la firma inicia el procés de liquidació de les seves operacions. Del seu costat, la companyia de moda ha subratllat que les sucursals de Forever 21 fora dels Estats Units són operades per altres llicenciataris i no estan incloses a les sol·licituds de fallida del Capítol 11.

Forever 21 ataca la competència

"Després de la conclusió de la nostra revisió estratègica i després d'una acurada deliberació, hem decidit acollir-nos al Capítol 11 per implementar un procés de comercialització supervisat pel tribunal que permeti una operació en marxa i, de no existir l'esmentat acord, una liquidació ordenada de les operacions", ha assenyalat Brad Sell, director financer de F21 OpCo, la firma operadora de Forever 21 als Estats Units. "No hem pogut trobar una solució sostenible atesa la competència d'empreses estrangeres de fast fashion que han aprofitat l'exempció de minimis per rebaixar els preus i marges de benefici de la nostra marca, així com l'augment dels costos, els desafiaments econòmics que afecten els nostres principals clients i l'evolució de les tendències de consum", ha afegit el directiu.

Quan parla de "de minimis", Brad Sell es refereix a l'exempció que aplica els Estats Units que permet que els enviaments a empreses i consumidors nord-americans amb un valor inferior a 800 dòlars entrin al país lliure d'impostos i aranzels. En aquest sentit, des de la cadena de moda ràpida han declarat haver-se vist afectats per la disminució del trànsit a les botigues i centres comercials i per l'elevada competència dels detallistes online com Amazon, però sobretot per les empreses de de baix cost com Shein i Temu, ambdues d'origen asiàtic.

Més enllà de la competència, Forever 21 sempre s'ha situat en punts amb molta afluència i amb botigues massa grans per a les seves necessitats actuals, per la qual cosa també s'ha vist repercutida en aquest sentit.

Segona vegada que l'empresa es declara en fallida

Forever 21 es va declarar en fallida per primera vegada el 2019, quan va ser adquirida per una aliança d'empreses entre el propietari de la marca Authentic Brands Group i els operadors de centres comercials Simon Property i Brookfield Asset Management. El 2016, la companyia de moda comptava amb prop de 800 establiments a tot el món, dels quals 500 estaven situades als Estats Units.