Pas al costat de la segona dona més rica del món, Françoise Bettencourt Meyers, de 71 anys, hereva L’Oréal: en la junta d’accionistes d’aquest dimarts abandonarà la vicepresidència i el consell d’administració d’aquest imperi francès de la perfumeria i la cosmètica.

Des de 1997 era consellera de L’Oréal i, des de 2020, assumia la vicepresidència de la companyia que va fundar el seu avi matern, Eugène Schueller, el 1909, fa més d’un segle. Com a vicepresidenta, serà substituïda pel seu fill gran, Jean-Victor Meyers, i com a consellera, per Alexandre Benais, que és el conseller delegat adjunt de Téthys, la patrimonial familiar. En realitat, el lloc de Françoise serà ocupat des d’ara per la societat Téthys (que segueix presidint), però aquesta estarà representada per Benais en el consell del grup industrial.

El president del consell de L'Oréal, Jean-Paul Agon, que es manté en el càrrec,  va agrair a Françoise la seva "destacada contribució a l'èxit" de la companyia durant gairebé tres dècades.

Françoise Bettencourt Meyers ocupava la primera posició en el rànquing de les dones més riques del món de la revista Forbes fins que, en l’edició d’aquest 2025, es va veure superada per la nord-americana Alice Walton, hereva de Walmart. Forbes estima la fortuna de la francesa en 71.774 milions d’euros, mentre que eleva a 88.837 milions la de la nord-americana.

En la junta d’accionistes d’aquest dimarts vinent està previst que s’acordi una àmplia remodelació del consell de L’Oréal que inclourà el relleu generacional en els membres de la família propietària. Françoise Bettencourt es va casar amb Jean-Pierre Meyers, net d’un rabí assassinat pel nazisme al camp de concentració d’Auschwitz. Són pares de dos fills: Jean-Victor y Nicolas Meyers, educats en el judaisme. Això va causar controvèrsia perquè el fundador de L’Oréal i pare de Françoise, Eugène Schueller, va ser acusat de col·laboració amb el nazisme.

Sempre s’ha mogut amb una gran discreció, allunyada de les polèmiques que van esquitxar la seva mare, Lilianne Bettencourt, que va morir el 2017 a l’edat de 94 anys. Se sap que entre les passions de Françoise hi ha el piano –toca cada dia, és una gran intèrpret, però no en públic– i l’escriptura. És l’autora de dues obres: una sobre déus grecs i un estudi sobre la Bíblia publicat en cinc volums.

Françoise ha aconseguit evitar les polèmiques mediàtiques en les quals es va veure involucrada la seva mare. Fins i tot, Netflix li va dedicar una sèrie a la seva progenitora: “El cas Bettencourt: L’escàndol de la dona més rica del món”, sobre uns fets que van esquitxar fa més d’una dècada la presidència de Nicolas Sarkozy, pel suposat finançament de formacions polítiques, si bé la justícia francesa el va exonerar de qualsevol responsabilitat.

André Bettencourt (2019-2007), marit de Lilianne i pare de Françoise, va ser ministre en els governs de Charles de Gaulle i Georges Pompidou.