La gestora de fons Gesinter administra la inversió d'unes quantes institucions -sobretot a Catalunya- i de clients particulars i familiy office que "volen trobar un gestor de confiança que els expliqui en tot moment què es fa amb els seus diners". Aquesta circumstància i una trajectòria de 75 anys en l'administració de finances vinculades al mercat de capitals són "les raons que fan de Gesinter una gestora especialitzada, independent i de gestió personalitzada", segons Kai Torrella, conseller delegat de la firma.

El 2024, Gesinter va gestionar actius per valor d'uns 40 milions d'euros, arribant a una xifra de negoci de 750.000 euros. Les previsions per aquest any apunten a un creixement del 10% en els actius, perquè serà un exercici que es preveu "de transició" per als mercats internacionals, dominats per "una tendència alcista". Els mercats borsaris se sustentaran en el continu increment dels beneficis empresarials i uns tipus d'interès a la baixa, concreta Torrella. 

Amb aquests pronòstics, l'equip de cinc professionals que treballen en aquesta gestora boutique profunditzaran en "una bona administració" dels quatre fons que ofereixen. "La nostra cartera està formada per dos fons més generalistes -els que es poden trobar més sovint a la banca comercial- i dos fons de nínxol, més agosarats pel que fa al risc", diu Torrella. El 2024, tots quatre "han funcionat molt bé", perquè han donat una rendibilitat mitjana de poc més del 3% en el primer cas i els altres dos s'han quedat al voltant del 2%", explica.

Es tracta dels fons Gesinter World Selection, amb exposicions equilibrades a Europa, els Estats Units i la Xina; Gesinter Flexible Strategy, un fons mixt que combina renda fixa i renda variable amb un enfocament flexible. Per als inversors més atrevits, Gesinter administra China Influence, un fons especialitzat a la regió d'influència xinesa, combinant inversions directes i ETFs temàtics, i Gesinter Golden Focus, un fons d'autor que se centra en una selecció concentrada entre 8 i 12 idees d'inversió d'alta convicció. Aquest últim el porta personalment Joan Esteve, director d’inversions de Gesinter i profesor de la Pompeu Fabra. Gesinter també ofereixen la inversió i gestió d'una sicav. 

El 2020, Gesinter va donar entrada a l'expert en finances David Levy, amb un 29% del capital. La incorporació de Levy va coincidir amb un rebranding de Gesinter, que també va comportar reubicar-se dos anys més tard a unes noves oficines al carrer Anglí, a Barcelona. Els germans Kai i Sílvia Torrella -després de la mort del seu pare el 2016- van decidir centrar-se en la gestió de fons i abandonar el negoci de la intermediació borsària, a la qual s'havia dedicat el seu pare i que va servir per fer gran una empresa que data de 1950 i que ha passat per tres generacions. 

"Des del 1950, cada dia que hi ha hagut mercat borsari, Gesinter ha funcionat", destaca el seu conseller delegat Kai Torrella, quan explica la trajectòria de la companyia que va fundar el seu avi i va fer créixer el seu pare. Actualment, l'expansió la capitanegen els germans Torrella, juntament amb Levy -expert en finances, president de DiverInvest i impulsor de la fundació Migranodearena-. "Ens basarem a engrandir els quatre fons actuals, perquè tenen molt recorregut", assegura Kai Torrella.

Alhora, hi haurà una expansió per Catalunya. "Som una gestora que opera principalment a Catalunya i molt establerta a Barcelona i creiem que el producte i el tracte que oferim és molt interessant per a inversors residents en altres ciutats del territori", diu. El perfil de client de Gesinter és en un 25% institucional i el 75% restant és un inversor o estalviador que pot tenir des de 50.000 a 400.000 euros. "Però també tenim estalviadors des de 1.000 euros i fins a xifres de 7 números", aclareix.

Mantenen una bona part dels clients pels quals havia treballat Antoni Torrella Rodón, però han incorporat estalviadors més joves i "en volem més, perquè és interessant aprendre a estalviar a la joventut; es pot començar per 100 euros al mes". Gesinter d'adreça a professionals independents. Però això que es diu de pressa, és molt difícil d'aconseguir: "Ara per ara, un dels principals problemes és que les persones entre 30 i 40 anys els costa molt estalviar" pel context social que vivim.