El Govern invertirà 3 milions d'euros per entrar al capital d'Inbrain Neuroelectronics, empresa de maquinària i neurociència nascuda de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Ho farà a través d'Avançsa, empresa pública de promoció econòmica i localització industrial. 

La tecnologia Brain Computer Interface Therapeutics (BCI-Tx) d'Inbrain fa servir les excepcionals propietats del grafè, un material guanyador del Premi Nobel conegut per la seva resistència, flexibilitat i resolució dels senyals neuronals. L'implant cerebral desenvolupat per la companyia té un gruix de tan sols 10 micròmetres i està dissenyat per descodificar i modular l'activitat neuronal de manera segura, i amb una resolució sense precedents, oferint un nou nivell de rendiment en l'emergent camp de la neurologia de precisió i minimitzant l'ús de farmacologia.

Gràcies a aquest acord, Inbrain accelerarà el desenvolupament de la plataforma BCI-Tx per a malalties com el Parkinson, l'epilèpsia o la rehabilitació en ictus i donarà suport als assajos clínics en curs, permetrà ampliar l'equip i continuar amb el desenvolupament de la plataforma impulsada per IA per al tractament de malalties d'origen neurològic.

Inbrain Neuroelectronics ha estat reconeguda per Norrsken dins la llista Impact/100 2024, on es recullen les start-ups més innovadores i amb major impacte del món i es posiciona, internacionalment, com a competidora de Neuralink.

El Govern prorroga els canvis de 2022 a l'impost de patrimonis

El Govern ha equiparat aquest dimarts en el Consell Executiu la vigència dels canvis en l’impost sobre el patrimoni a la de l’impost estatal sobre les grans fortunes. L’executiu ha aprovat aquest dimarts un decret que manté les modificacions que es van fer fa dos anys en el tribut i es vinculen a l’impost estatal a les grans fortunes, que estarà prorrogat durant el 2025 a l’espera de la revisió del finançament autonòmic.

El desembre de 2022 la Generalitat va incorporar un darrer tram de base liquidable per a patrimonis de 20 milions d’euros, que passaven a ser gravats amb un tipus del 3,48%, i perseguien que la recaptació es quedés a Catalunya. Amb l’acord d’aquest dimarts del Consell Executiu es manté aquest canvi.