El Govern espanyol respecta la decisió del Sabadell de tornar a Catalunya després de 7 anys amb la seu a Alacant. És la paraula triada pels ministres que s'han manifestat sobre això. El d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha qualificat de "lògic" i "natural" que Banc Sabadell torni a Catalunya, ja que els components que van motivar la seva sortida el 2017 (vinculats al procés) "han desaparegut" i ha traslladat. I el de Transformació Digital i de la Funció Pública, Óscar López, ho ha destacat com "un senyal més de normalitat a Catalunya i a Espanya".

Cuerpo ha volgut traslladar "un missatge de respecte" per part del Govern a aquesta decisió empresarial que, segons la seva opinió, té "molt sentit" després de "el procés de normalització que s'ha produït a Catalunya" i la desaparició de les condicions que van donar lloc a la seva sortida l'any 2017. Preguntat per si aquesta decisió té alguna relació amb l'opa del BBVA, Cuerpo ha dit des de Davos que "no té cap element d'impacte creuat" quant a les decisions que hagin de prendre la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) o la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Un missatge que es reforça des del PSOE i al qual s'ha sumat el número dos del PSOE i del Govern, la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. La sevillana ha celebrat l'anunci del Banc Sabadell per tornar a posar la seva seu a Catalunya set anys després de marxar pel procés independentista, una notícia que ha emmarcat en la tornada a la "normalitat" en la comunitat autònoma. "Em sembla lògic que el Banc Sabadell, una vegada que s'ha normalitzat la situació de Catalunya, hagi decidit tornar a posar la seva seu en aquesta comunitat autònoma", ha dit Montero aquest dimecres en el Congrés, on ha recordat que el 2017 algunes entitats bancàries van sortir de Catalunya per la situació "tan greu" i d'"inestabilitat" jurídica que es vivia llavors.

Segons l'opinió de la vicepresidenta, la decisió del Sabadell "posa de manifest" que aquesta situació ha canviat i s'ha tornat a la normalitat en la comunitat autònoma, que ara les empreses veuen com "un lloc adequat per a la inversió, per tenir la seva seu fiscal." "Crec que és una bona notícia en aquest sentit, més enllà de no entrar a valorar on una entitat financera o una empresa decideixi posar en marxa aquesta qüestió", ha conclòs la ministra d'Hisenda.

No obstant això, el primer a llançar el missatge ha estat el ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública, Óscar López, ha celebrat el retorn. "Tots recordem d'on venim, tots recordem tot el que s'ha dit i una vegada més crec que aquest Govern ha fet un esforç i ha demostrat que es podia avançar, no només en matèria econòmica, de creació d'ocupació, també de cohesió territorial, també d'enteniment, també de pau social i crec que és molt important que estiguem discutint d'aquestes coses, davant la qual cosa discutíem fa pocs anys", ha desenvolupat.

Pedro Sánchez

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha passat de puntetes sobre la volta del Banc Sabadell a Catalunya. Tanmateix, en una entrevista amb Bloomberg TV des de Davos, s'ha referit a la possible fusió entre BBVA i Banc Sabadell, reiterant la necessitat de considerar "la cohesió territorial" a l'hora d'analitzar la conveniència que ambdues entitats s'uneixin. Ha insistit que ara és moment que la CNMC prengui la seva decisió sobre el procés, encara que ha matisat: "Hem de considerar diferents aspectes: com bé sap, a Espanya tenim un gran número de pimes, i, en aquest sentit, [hem de considerar] la cohesió social i la cohesió territorial", ha comentat.

Aquest dimecres, el consell d'administració del Banc Sabadell es reunirà per debatre un trasllat de domicili que està previst que es concreti, després d'una sortida el 2017 vinculada a la inestabilitat pel procés. La decisió es pren en plena opa del BBVA sobre el Sabadell, que compta amb l'oposició del consell, els petits accionistes i l'empresariat català.

Abans de ser president del Govern, Salvador Illa va anunciar que lluitaria pels retorns de les empreses espanyoles que van marxar i la del Sabadell és la primera de l'Ibex-35 en concretar-se.

Des del PSC català, el diputat en el Congrés José Zaragoza ha afirmat que el retorn de la seu social del Banc Sabadell a Catalunya "evidencia la normalització de la política". El diputat ha lloat "l'estabilitat d'un govern responsable" a Catalunya. "La política de Salvador Isla dona resultats i garanties d'estabilitat i això és bo per a tothom", ha insistit. En aquesta línia, ha remarcat que a Catalunya "les coses tornen a funcionar i ha dit que és una comunitat autònoma "competitiva econòmicament". A més, Saragossa ha afirmat que el Govern de la Generalitat "es dedica a governar" i defensa "tots els interessos de tots els catalans".

Valoració PP

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha celebrat la decisió del Banc Sabadell de traslladar el seu domicili social a Catalunya des d'Alacant, però ha afegit: "Ara en queden 7.999 per tornar". "És positiu que les empreses que se'n van anar tornin a Catalunya. Així ho reclamava en campanya i avui el mantinc. Ara en queden 7. 999 per tornar", ha destacat en un apunt en X recollit per Europa Press.

Valoració ERC

El portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha dit que el retorn de la seu social del Banc Sabadell a Catalunya és "anecdòtic". En declaracions als passadissos del Congrés, ha afirmat que amb el president de la Generalitat, Salvador Isla, al capdavant del Govern de la Generalitat, "convé vendre una presumpta normalitat". A més, ha dit que en la campanya de fuga d'empreses de Catalunya durant el 2017 "va participar la Casa Reial".