El Grupo Wamos torna el rescat de la pandèmia. El Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques (FASEE), pertanyent a la Sepi, va injectar en el grup turístic 85 milions d'euros durant la crisi sanitària i aquest mes d'octubre, ha rebut la devolució total de l'ajuda. En concret, Wamos ha realizao una tercera i última cancel·lació parcial del seu deute que ascendeix a 67,4 milions d'euros, més els interessos de l'operació.

Dels 85 milions del préstec, el Grup Wamos ja havia realitzat dues amortitzacions parcials. Una, el passat mes de juliol de 9,6 milions d'euros i una altra el desembre de 2023, quan va anticipar 8 milions. Però aquest dimecres, en tornar uns altres 67,4 milions d'euros, acabava de tornar el rescat.

Des de la Sepi assenyalen que la suma total de les devolucions de totes les empreses rescatades ascendeix a 608 milions, un 22,7% de l'import total finançat, que va ser de 2.681 milions d'euros. Aquest mecanisme d'ajuda pública va ser de caràcter temporal i va permetre el manteniment de l'activitat i l'ocupació en companyies que van patir l'impacte de la crisi econòmica motivada per la Covid-19.

Sobretot al sector turístic, el més castigat pels estralls de la crisi sanitària. Després d'aquesta última devolució total del préstec, són 25 les empreses les que encara compten amb finançament públic. En concret, Air Europa, Plus Ultra Línies Aèries, Duro Felguera, Tubs Reunits, Rugui Steel, Hotusa, Grup Airtificial, Grup Serhs, Reinosa Forgings & Càstings, Grup Losán i Grup Soho Boutique Hoteles.

Però també Grup Abats, Tècniques Reunides, Ferroatlántica, Grup Inversor Hesperia (GIHSA), Grup Abba, Grup Julià, Grup Mediterrània, Air Nostrum, Volotea, Vicinay, ISASTUR, Vivanta, Imasa i Meeting Point.