Velocitat de creuer per a Immobiliària Colonial. Creix a doble dígit en ingressos i benefici brut i augmenta un 30% el benefici recurrent del grup. El secret: una xifra comercial molt elevada, contractació amb rendes per sobre de mercat, una sòlida ocupació dels seus actius i un creixement del 7% dels seus ingressos per rendes a superfície comparable, ja que ha pogut aplicar l'increment de l'IPC en la revisió dels contractes, el creixement més important del sector a Europa, segons la companyia. Aquest ha estat el balanç a tancament del tercer trimestre de l'any i amb què els responsables de la immobiliària han revisat a l'alça les seves perspectives anuals.
Colonial va obtenir un benefici net de 398 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, el que representa un increment del 116% respecte al mateix període de l'any passat, gràcies a l'augment de l'activitat comercial, que ha assolit nivells rècord de contractació. En concret, els últims resultats trimestrals de la socimi (societat dedicada a l'adquisició, promoció i rehabilitació d'actius de naturalesa urbana per al seu arrendament) que cotitza en l'Ibex 35 donen un volum de contractació de més de 136.000 metres quadrats firmats, un 16% més que fa un any, a través de 80 nous contractes de lloguer d'oficines.
La companyia va ingressar 262 milions d'euros per les rendes de tota la seva cartera, un 12% més que el 2021, impulsades pel creixement dels seus edificis a París, on l'ocupació frega la xifra històrica del 100%. En el seu conjunt, tots els seus actius, ubicats a la capital francesa i a Madrid i Barcelona van registrar una ocupació del 96%.
L'ambiciós projecte de Colonial: Madnum
Amb un balanç consolidat positiu, el grup que presideix Juan José Brugera, ha presentat el que serà el projecte immobiliari a Madrid, el més ambiciós de la seva història, amb una inversió de 323 milions i un període d'execució en dues fases fins al primer trimestre de 2024. Es tracta de Madnum, un complex de més de 90.000 m² de superfície a Méndez Alvaro, que unirà en una mateixa zona diverses àrees destinades a oficines, habitatge, retail i zones verdes.
La companyia assegura que aquesta serà la tendència de futur en matèria de treball i vida i que serà "l'exemple perfecte d'urbanisme inclusiu i de complex integrat amb el seu entorn i amb el teixit urbà de la zona, en un districte amb un gran potencial i que serà un referent a la ciutat en els anys vinents", segons va anunciar Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial.
La concepció d'aquest espai està basada en la visió Human Centric de Colonial, que projecta els edificis a partir de les necessitats de les empreses, oferint espais que fomentin el benestar dels seus empleats. Segons Albert Alcober, director de negoci de Colonial, "es tracta d'un projecte avantguardista, amb edificis innovadors i eficients, que combinarà espais tradicionals i flexibles, aquests últims a través d'Utopicus -la marca de coworking de la immobiliària-, i que posarà el focus en la sostenibilitat per al benestar de les empreses i els usuaris i pel medi ambient".