L'empresa tecnològica Indra va obtenir en el primer trimestre un benefici net de 43,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment de l'11,1 % respecte als 39,3 milions obtinguts en el mateix període de 2022.
Segons ha informat aquest dijous la tecnològica espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la seva facturació va assolir els 916,6 milions d'euros, un 7,7 % més que l'any passat.
Respecte al resultat brut d'explotació o ebitda, es va situar en 91,6 milions d'euros en el primer trimestre, un 5,6 % més que el 2021.
Va créixer la xifra de negoci en la divisió de Minsait un 13,4 %, fins a 650 milions d'euros; però va caure en la de Defensa i Transport, un 4,2 %, fins a 267 milions, llastada, entre altres, per la menor contribució en aquest període de l'Eurofighter i el projecte FCAS, una situació que revertirà en el segon trimestre, ja que la companyia preveu un augment d'ingressos.
La tecnològica va marcar un nou màxim històric a la seva cartera de demanats en aquest primer trimestre de l'any, fins als 6.772 milions d'euros, un 13,1 % més que en el mateix període de l'any passat.
En aquest context, la cartera de la divisió de Transporte & Defensa va ascendir a 4.802 milions d'euros i va augmentar un 21 %; mentre que Minsait es va situar en 1.970 milions d'euros i va disminuir un 2 %.
La contractació neta va créixer un 4,2 %, fins als 1.399 milions d'euros.
El tipus de canvi va aportar 3 milions d'euros als ingressos d'Indra principalment per l'apreciació de les divises llatinoamericanes (majoritàriament pel pes mexicà i el real brasiler).
Indra té una plantilla de 56.573 empleats, un 6,2 % més que el 2022, després de registrar un creixement especialment en Amèrica, del 8,1 %, fins als 20.357 treballadors. A Espanya, la plantilla va créixer un 5,5 %, fins a les 30.538 persones.
Per regions, Indra va ingressar 464 milions d'euros a Espanya, un 6,4 % que l'any passat; a Amèrica, 198 milions d'euros, un 30,4 % més; a Europa, 168 milions d'euros, un 3 % més; mentre que va caure a Àsia, l'Orient Mitjà i l'Àfrica fins als 87 milions d'euros, després de descendir un 13,7 %.
El deute net va disminuir fins als 26,5 milions d'euros el març de 2023, davant els 215 milions que tenia el març de 2022; mentre que el flux de caixa lliure va passar dels 13,3 milions als 26,8.
Es tracta dels primers resultats trimestrals des que el passat sis de març l'empresa que presideix Marc Murtra va anunciar el cessament d'Ignacio Mataix, CEO que conserva ara per ara les seves funcions mentre s'executa la successió. . Amb ella prossegueix en la seva reconversió a un dels grans grups de defensa i seguretat a tot el món, una premissa iniciada amb la sortida d'Abril-Martorell el 2021, secundada amb l'entrada a la presidència de la companyia de Marc Murtra i, gairebé, finalitzada amb el cessament de Mataix com CEO del grup.
Tal com al seu dia van indicar fonts del Govern espanyol a ON ECONOMIA, l'Executiu espanyol busca fer d'Indra una de les firmes més potents en defensa, el que és un dels sectors estratègics per al país. És per això que des de la sortida d'Abril-Martorell, la firma, amb l'Estat espanyol a través de la SEPI com a màxim accionista d'Indra, ha accelerat en la renovació de la cúpula directiva en els últims mesos. En la junta d'accionistes del juny passat, l'empresa espanyola va cessar cinc dels vuit consellers independents.
Indra, que va tancar el 2022 amb uns guanys de 172 milions d'euros, un 20% més, continua immersa en un període de canvis que va començar fa un any i mig, amb la sortida de la presidència d'Abril-Martorell. En aquesta ocasió, la companyia presidida per Marc Murtra ha aprovat el cessament com CEO d'Indra de Mataix, que seguirà en l'empresa després de deixar el seu actual càrrec.