Indra ha obtingut un benefici net de 172 milions d'euros el 2022, segons els resultats presentats aquest dijous davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La xifra suposa un increment del 20% en els guanys respecte a l'exercici anterior. Aquesta situació ha permès a la companyia pública presidida per Marc Murtra incrementar el dividend fins als 0,25 euros, davant els 0,15 de 2021.
La companyia ha elevat els ingressos un 14%, fins als 3.851 milions d'euros, aixecada pel creixement tant de Minsait, que ha facturat un 18% més, com de Defensa, que ha augmentat el seu volum de negoci en un 6%. La tecnològica ha registrat un benefici brut d'explotació (Ebitda) de 400 milions d'euros, un 14,3% més, mentre que el benefici operatiu (Ebit) ha assolit els 300 milions d'euros, el màxim històric del grup.
A més, la cartera de contractació també ha assolit el seu rècord amb 6.309 milions d'euros, la qual cosa implica un creixement de gairebé el 16% en els últims 12 mesos. Indra ha tancat l'exercici amb 56.735 empleats, un 8,9% més que al final de 2021. D'aquests, més de 30.000 es troben a Espanya, on s'ha augmentat en més de 1.900 persones la plantilla.
La cartera en màxims històrics
El conseller delegat d'Indra, Ignacio Mataix, ha qualificat d'"històric" l'exercici pels màxims de cartera i facturació i el creixement a doble dígit de la majoria de les partides. A més, ha destacat l'"excel·lent" acompliment comercial del grup i la firma del programa del Futur Sistema Aeri de Combat Europeu (FCAS).
"Aquests excel·lents resultats, juntament amb la solidesa del nostre balanç, la qualitat i el volum de la nostra cartera i el gran equip de professionals que tenim, constitueixen un immillorable punt de partida per afrontar les decisions estratègiques de futur i el nostre creixement als pròxims exercicis", ha assenyalat.
Per divisions, Transport i Defensa ha facturat 1.335 milions d'euros l'any, després d'accelerar un 9% en l'últim trimestre, i ha aportat un Ebitda de 200 milions d'euros, un 10,3% més. La firma ha elevat a més en 0,9 punts el seu marge operatiu fins a fregar el 13%.
La companyia ha elevat un 52% la seva contractació defensa, gràcies principalment a la signatura del primer tram del FCAS, que reportarà 600 milions d'euros en ingressos, mentre que la divisió de transport ha incrementat la seva cartera en un 30%, impulsada, entre altres, per nous contractes amb Enaire en Espanya.
Per part seva, Minsait ha ingressat 2.517 milions d'euros, un 18% més en termes reportats, per a un Ebitda total de 201 milions d'euros. El marge de la divisió s'ha situat en un 7,3%, un punt més. La filial de transformació digital ha elevat un 16% la seva contractació amb tots els verticals a l'alça. Entre ells, ha destacat Administracions Públiques i Sanitat, amb un creixement del 35% en moneda local), principalment pel projecte d'Eleccions a Angola. Quant a l'àrea de Telecom & Mitjana, també ha disparat un 19% la seva cartera gràcies a la renovació de contractes amb el principal operador d'Espanya i nous negocis al Brasil i Colòmbia.
Després de recuperar el dividend l'any passat, Indra tornarà a remunerar a l'accionista, aquesta vegada amb 0,25 euros, un 67% més que l'any anterior. L'empresa efectuarà el pagament a les tenidors de títols el proper 12 de juliol. Així mateix, l'alta generació de caixa ha reduït el deute net a 43 milions d'euros, un 82% menys.
La companyia ha presentat una guia al mercat en la qual espera superar la barrera dels 4.000 milions d'euros d'ingressos, amb un benefici operatiu reportat de més de 315 milions d'euros i un flux de caixa lliure reportat per sobre dels 200 milions d'euros.