La firma tecnològica i de defensa espanyola Indra va obtenir un benefici net de 146 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un increment del 26% en comparació amb els 116 milions d'euros registrats en el mateix període de l'any anterior, segons els comptes remesos aquest dimarts per l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia situa la seva cartera de comandes en màxims històrics, amb prop de 7.000 milions d'euros fins al setembre.

"Les dades demostren que continuem creixent de forma rendible i sostenible, al mateix temps que consolidem el nostre lideratge tecnològic. Això ens permet continuar amb la transformació d'Indra, que tindrà el seu punt culminant en el Pla Estratègic --Leading de Future--", ha assegurat el conseller delegat d'Indra, José Vicente de los Mozos.

"Estic molt satisfet de la dinàmica que està portant la construcció del pla, així com amb la contribució dels equips al mateix. Tindrem oportunitat de presentar-lo durant el primer trimestre de l'any (2024) i suposarà una nova etapa per a Indra", ha afegit el directiu.

Augmenta la facturació un 12%

Els ingressos de la companyia en els nou primers mesos de l'exercici es van situar en 3.016 milions d'euros, el que suposa un 12% més que els 2.694 milions d'euros dels tres primers trimestres del curs anterior. Per divisions, la facturació de Transport i Defensa va assolir els 1.011 milions d'euros fins al setembre, un 16,8% més en comparació amb els 865 milions d'euros obtinguts en el mateix període de 2022 gràcies a la contribució dels projectes FCAS i Eurofighter, entre altres elements.

També va contribuir a l'augment dels ingressos d'aquesta divisió el creixement de l'activitat en el segment de Trànsit Aeri, que va tenir un sòlid acompliment en "totes les geografies, especialment a Espanya, Bèlgica, Panamà, Estats Units, l'Índia i la Xina", ha apuntat Indra.

"Al contrari, les vendes de Transports van caure un 7%, a causa del descens registrat en Espanya (contribució rellevant del projecte interurbà de T-Mobilitat en el mateix període de 2022) i AMEA (que va registrar una contribució significativa del projecte de Sistemes de Control i Ticketing a Egipte en els nou primers mesos de 2022)", ha afegit la companyia.

El negoci de Minsait es va situar en 2.005 milions

En tant, la xifra de negoci de Minsait es va situar en 2.005 milions d'euros en el període, un 9,6% més en comparació amb els 1.829 milions d'euros registrats al tancament dels tres primers trimestres de l'any anterior. Sobre aquesta filial, Indra ha ressaltat els "creixements de doble dígit" de Serveis Financers, principalment per la contribució inorgànica de la companyia xilena Nexus, especialitzada en mitjans de pagament, així com pel "bon comportament del negoci" a Mèxic i Espanya, mentre que la part d'Energia i Indústria va tenir "augments a totes les regions".

"Addicionalment, va destacar el comportament d'administracions públiques i Sanitat, amb creixements a totes les regions exceptuant AMEA (per l'impacte del projecte d'Eleccions a Angola que va tenir lloc en el mateix període de l'exercici anterior). Si s'exclou el negoci d'Eleccions, les vendes s'haurien incrementat un 20% reportat. Per la seva part, Telecom i Mitja va créixer lleugerament (0,4% en moneda local)", ha agregat Indra.

D'altra banda, el benefici net d'explotació (ebit) de la companyia espanyola fins al setembre va ser de 228 milions d'euros, un 11,7% més que els 204 milions d'euros obtinguts en els nou primers mesos de 2022. En tant, el benefici brut d'explotació (ebitda) es va situar en 305 milions d'euros, és a dir, un 8,15% més que els 282 milions d'euros obtinguts en finalitzar el tercer trimestre de l'exercici anterior. D'aquesta manera, el marge ebit fins al setembre va ser del 7,6% --mateix nivell en termes interanuals--, mentre que el marge ebitda va ser del 10,1%, és a dir, 0,4 punts percentuals menys.

Cartera en màxims històrics

D'altra banda, Indra ha subratllat que la seva cartera de negoci va assolir "novament màxims històrics" el setembre de 2023 i es va situar en 6.974 milions d'euros, un creixement del 17% en comparació amb el mateix període de l'exercici precedent. En concret, la cartera de la divisió de Transport & Defensa va ascendir a 4.785 milions d'euros i va augmentar un 16% respecte a l'exercici anterior, destacant Defensa & Seguretat amb una cartera acumulada de 3.045 milions d'euros.

Per la seva part, la cartera de Minsait es va situar en 2.189 milions d'euros i va augmentar un 18% amb relació als nou primers mesos de 2022. "Som conscients i hem interioritzat els canvis disruptius que s'acosten en l'àmbit de la tecnologia i ens estem preparant per afrontar aquesta nova era. Ja estem fent canvis clau i apostant per un enfocament estratègic en segments de més valor i creixement", ha valorat el president d'Indra, Marc Murtra, sobre els resultats presentats.

En aquest context, les perspectives de la companyia per al tancament de l'any apunten a aconseguir uns ingressos superiors als 4.150 milions d'euros, un ebit del voltant de 325 milions d'euros i un flux de caixa lliure d'uns 210 milions d'euros.