Indra tancat el primer semestre de l'any amb 90 milions de beneficis, un 35,3% més que els 66 milions d'euros del mateix període de l'any anterior, segons l'informe de resultats de la companyia presentat aquest dijous davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), segons informa l'agència Europa Press.
La facturació de la firma tecnològica i de defensa espanyola en l'acumulat dels sis primers mesos de l'exercici s'han situat en 2.012 milions d'euros, la qual cosa suposa un 11,46% més que els 1.805 milions d'euros de la primera meitat de l'any anterior.
En aquest sentit, els ingressos de Minsait -la filial de tecnologia del grup- en el període han estat de 1.349 milions d'euros (+11,3% en termes interanuals), mentre que els procedents del negoci de Transport i Defensa es van situar en 663 milions d'euros (+11,8%).
Sobre l'augment de la facturació en l'àrea de Transport i Defensa, Indra ha destacat la contribució dels projectes FCAS i Eurofighter, així com de trànsit aeri, amb una "sòlida activitat" en totes les geografies, especialment a Espanya, Bèlgica, el Regne Unit, Panamà, els Estats Units i l'Índia.
Al contrari, les vendes de transports van caure un 12% a causa del descens registrat a Espanya i a la regió d'Àsia-Pacífic, l'Orient Mitjà i l'Àfrica, "on hi va haver una incidència significativa dels projectes de sistemes de control i 'ticketing' a Egipte i el sistema interurbà a Riad (Aràbia Saudita) durant el mateix període de l'any anterior", ha detallat la companyia.
Quant als ingressos de Minsait, la companyia ha ressaltat la "forta demanda" dels seus serveis i el creixement en tots les seves verticals.
Indra va registrar un benefici brut d'explotació (Ebitda) de 189 milions d'euros (+8,3%) fins al juny, mentre que el benefici net d'explotació (Ebit) va ser de 139 milions d'euros (+12,8%).
D'aquesta manera, el marge Ebitda de la companyia en el primer semestre va ser del 9,4%, davant el 9,6% del mateix període de 2022, mentre que el marge Ebit es va situar en el 6,9% (6,8% el juny de l'any passat).
La cartera de comandes de la firma ha tornat a establir un rècord històric en augmentar un 12,82% i assolir els 6.819 milions d'euros, davant els 6.044 milions d'euros del mateix període del curs passat.
En concret, la cartera de la divisió de Transport i Defensa va ascendir a 4.769 milions d'euros (+17%), mentre que la de Minsait es va situar en 2.051 milions d'euros (+4%).
En aquest context, la contractació neta de l'àrea de Transport i Defensa va créixer un 8% en moneda local en el primer semestre i la de Minsait un 10%.
"Aquests resultats tan positius són el reflex de la força i el compromís de tots els equips que integren Indra. M'agradaria destacar en aquestes dades l'acompliment comercial i el seu corresponent creixement de la contractació i l'acceleració en el creixement de la xifra de negocis i del resultat operatiu", ha destacat el conseller delegat d'Indra, José Vicente de los Mozos.
Millora de les previsions
En aquest context, la companyia ha anunciat una millora de les seves previsions per al tancament de l'exercici i, en concret, preveu uns ingressos superiors a 4.150 milions d'euros, davant les estimacions anteriors de 4.000 milions d'euros. És a dir, millora la previsió gairebé un 4%.
Així mateix, espera tancar el curs amb un Ebit reportat de més de 325 milions d'euros, davant la previsió anterior de 315 milions d'euros, pel que la companyia millora la seva estimació en un 3,17%.
D'altra banda, preveu tancar l'ejercio amb un flux de caixa lliure reportat de més de 210 milions d'euros, quan les seves previsions anteriors se situaven en 200 milions d'euros, és a dir, les ha millorat un 5%.
Nou pla estratègic
El nou pla estratègic d'Indra per al període 2024-2026 i amb una visió a 2030 es presentarà en el primer trimestre de 2024 i es dirà 'Leading the future', ha destacat Indra.
"A partir d'aquests magnífics resultats concentrarem a tota la companyia en la creació d'un pla estratègic per als anys 2024-2026, però que tingui la seva visió posada més enllà del 2030 (...) Estarà basat en el creixement a través de diferents vectors com l'optimització de l'empremta internacional, la simplificació i creació del porfolio i l'aposta pel valor en qualsevol de les activitats en les quals Indra és present", ha detallat De los Mozos.
Per la seva part, el president d'Indra, Marc Murtra, ha assenyalat que la companyia segueix al "camí" dels canvis, la transformació i les "millores".
"L'arribada de José Vicente (dels Mossos) ens permet donar un nou i important impuls a la companyia en una línia de creixement rendible, tot amb l'ambició que Indra sigui la referència als sectors tecnològics en els quals opera. Estem davant d'un moment transformador, inspirador i il·lusionant per a tots els que formem part d'Indra. En aquesta nova etapa concentrarem tots els nostres esforços en continuar creixent de manera rendible i sostenible i en reforçar el nostre lideratge tecnològic", ha subratllat Murtra.