Indra ha iniciat "un procés formal" per analitzar les "diferents opcions" sobre el futur d'Indra Minsait Payments, una àrea de negoci creada el 2020 per aglutinar els seus productes i serveis relacionats amb mitjans de pagaments. "El Consell d'Administració d'Indra, de conformitat amb el ja indicat en el Pla Estratègic 2024-2026 (...), ha acordat iniciar un procés formal per analitzar les diferents opcions relatives a Minsait Payments", ha dit el grup tecnològic espanyol en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
En el seu escrit, Indra únicament afegeix que la societat informarà el mercat sobre l'evolució del procés, de conformitat amb el requerit per la normativa sobre mercat de valors. En els últims mesos, Indra, controlada en prop d'un 30% per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), ha intensificat la seva recerca de fórmules per vendre el seu negoci d'operadors de pagament.
La filial de pagaments de Minsait, valorada en prop de 500 milions
Prèviament, la companyia tecnològica havia estudiat donar cabuda a nous socis en el capital de la seva filial Indra Minsait i, fins i tot, fonts de la companyia van confirmar a EFE el maig passat que havia encarregat la seva possible venda a Citi i AZ Capital. L'entrada de socis a Minsait (la seva filial de serveis de tecnologia de la informació), en una part minoritària o majoritària, era un dels punts del nou pla estratègic que va presentar la companyia el març per al 2024-2026, amb un horitzó de 2030. Tanmateix, aquest dilluns el Consell d'Administració d'Indra va acordar "analitzar opcions" únicament per a la filial de pagaments de Minsait, que podria estar valorada en prop de 500 milions d'euros. Aquesta àrea de negoci es va crear el 2020 per aglutinar els productes i serveis relacionats amb els mitjans de pagament i compte amb una particular presència a Espanya i Amèrica Llatina.
Indra va registrar un benefici de 114 milions fins al juny
El grup tecnològic Indra va obtenir entre gener i juny un benefici net de 114 milions d'euros, un 27% més que un any abans, gràcies a l'augment de la cartera de comandes i dels ingressos. En la seva nota, Indra va indicar que l'import de la cartera de comandes va millorar un 4,8%, assolint els 7.148 milions d'euros, davant els 6.819 del mateix període de l'any anterior, impulsada per Minsait i ATM, en tant que els ingressos es van situar en 2.304 milions d'euros, un 14,5% més. Així, el flux de caixa lliure va assolir els 69 milions, gràcies a la major rendibilitat operativa.
Indra va destacar, tanmateix, que el tipus de canvi va restar 16 milions d'euros a aquesta partida en el semestre, principalment per la depreciació de les divises a l'Argentina i Xile; d'aquesta quantitat, 9 milions van correspondre al segon trimestre. Amb tot això, l'ebitda va ser de 230 milions d'euros, un 22% més que entre gener i juny de 2023; el marge ebitda en el període es va situar en el 10% davant el 9,4% del primer semestre de 2023, amb un creixement en termes absoluts del 22%.