El govern espanyol té previst negociar amb els nous propietaris de Celsa per garantir la viabilitat futura de l'empresa, així com el manteniment de tots els llocs de treball i la seva continuïtat a Espanya, i confirma que aquesta operació necessita l'autorització del Consell de Ministres. Després de la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha subratllat que l'operació està sotmesa al control d'inversions estrangeres i, per tant, la propietat i el control efectiu de l'empresa per part dels creditors financers no es farà efectiu fins que el Consell de Ministres autoritzi l'operació. Per a això, els inversors han de presentar la corresponent consulta o sol·licitud d'autorització, informa Efe.

L'Executiu, que mostra respecte a la decisió judicial, ha demanat tranquil·litat als treballadors i s'ha compromès a negociar amb els nous propietaris per garantir la viabilitat de l'empresa, la integritat de les seves unitats de negoci, el manteniment de tots els llocs de treball, la seva continuïtat a Espanya, així com la posada en marxa d'una governança corporativa "moderna, independent i professional". El Ministeri d'Indústria insisteix que la seva prioritat és garantir l'estabilitat dels més de 10.000 professionals que treballen en el grup siderúrgic. Una cosa a què, per la seva part, s'han compromès els fons creditors.

El titular del Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona ha homologat el pla de reestructuració proposat pels creditors de Celsa, per la qual cosa dona via lliure perquè els fons creditors passin a ser accionistes de la companyia i substitueixin els actuals propietaris, la família Rubiralta, segons dicta en la seva sentència, contra la que no cap recurs. El jutge afirma que la proposta dels creditors assegura la viabilitat del grup i qualifica el seu pla de "l'única alternativa viable a mitjà termini per a la totalitat del grup Celsa", encara que adverteix el mateix temps que han de complir "estrictament" els seus compromisos, entre ells el de preservar el valor de la companyia, mantenir la seva integritat i conservar els llocs de treball.

Després de la sentència dictada aquest dilluns, els fons creditors que controlen al voltant el 90% del deute jumbo i convertible de la siderúrgica asseguren que aquesta els concedeix "el 100% del capital de l'empresa mitjançant la capitalització de 1.352 milions de deute convertible i de part del deute". Aquest grup de fons, formats per Deutsche Bank, SVP, Cros Ocean, Anchorage, Golden Tree, Attestor, Goldman Sachs, Sculptor i Capital Group, ha ratificat alhora el seu "compromís" amb el manteniment de les operacions de l'empresa a Espanya i la seva intenció de nomenar a un nou consell d'administració.