ING encerta la seva estratègia. L'entitat va ser de les primeres a eliminar comissions, remunerar l'estalvi i llançar dipòsits a Espanya després que el Banc Central Europeu (BCE) comencés a apujar els tipus d'interès, la qual cosa l'ha ajudat a captar i vincular clients. El banc va tancar març amb 4,09 milions de clients al nostre país i el 73% d'aquests estava vinculat perquè tenia un Compte Nòmina, segons els resultats presentats aquest dijous.
D'aquesta manera, ING supera per primera vegada la barrera dels 3 milions de clients amb els seus ingressos domiciliats, després d'aconseguir que 153.219 persones es donessin d'alta en aquest compte en els últims dotze mesos i gairebé un 35% d'ells entre gener i març.
El mes de novembre passat, després de les primeres pujades de tipus, ING va decidir millorar les condicions dels seus comptes i llançar diversos dipòsits a termini fix. Per exemple, va pujar la remuneració del seu Compte Taronja per als clients amb nòmina fins al 0,30% TAE des del 0,01% anterior i va deixar de cobrar 10 euros de comissió a aquells clients que comptaven amb un saldo superior als 30.000 euros en el compte, però no tenien la nòmina.
També va rebaixar les tarifes del seu broker amb l'objectiu de captar nous inversors particulars i augmentar les operacions en borsa, i va llançar dos dipòsits (sent de les primeres entitats a Espanya en fer-ho) un a 12 mesos (0,6% TAE) i un altre a 18 mesos (0,85%). Al febrer, ING tornava a pujar la remuneració del seu Compte Taronja fins al 0,70% TAE als seus clients amb nòmina i a més va millorar les condicions per als clients que no tenien els seus ingressos domiciliats, oferint un interès del 0,50% TAE.
Ja al març ING treia l'artilleria pesant i llançava un nou dipòsit a tres mesos amb què paga un 2% TAE. Amb tot, el banc reflecteix en els seus comptes que ha elevat en un 8% el saldo en dipòsits en els últims dotze mesos, fins als 45.064 milions. Des de desembre el creixement ha estat del 3% el que contrasta amb la sortida que han tingut els seus rivals, Santander, BBVA i Sabadell han perdut 30.000 milions.
Precisament les grans entitats a Espanya no estan remunerant els estalvis, el que fa que els dipòsits s'estiguin movent cap a bancs digitals o de mida més petita que són els que sí que han començat a pagar pel passiu. De fet, hi ha una desena de bancs al nostre país que paguen fins i tot un 4% d'interès.
En els comptes presentats al mercat aquest dijous per ING també s'aprecia que en els tres primers mesos de l'any ha incrementat el volum d'activitat del broker en un 4% respecte al mateix període de l'any anterior. El banc va decidir unificar el 2022 els preus de les operacions nacionals i internacionals i ofereix des d'aleshores la possibilitat de pagar menys els qui realitzin més operacions.
Així, els que realitzin menys de 15 operacions al trimestre paguen 3 euros, lliures o dòlars (en funció del mercat) més un 0,10% de comissió dins i fora d'Espanya. Però els que realitzin 15 o més operacions pagaran la meitat per tot: 1,5 euros, lliures o dòlars, més un 0,05% de comissió.
En l'àrea de finançament (hipoteques i crèdits), el banc que dirigeix Ignacio Juliá revela que ha assolit els 25.108 milions d'euros, un 2% més que en el primer trimestre de 2022. ING explica que en l'últim trimestre el 47% de les hipoteques que ha venut han estat mixtes, davant el 46% de variables i un 7% fixes. L'entitat tanca en trimestre amb una taxa de mora del 0,80%, una de les més baixes del sector, que baixa des del 0,91% de l'any passat.
ING quadruplica beneficis a nivell grup
El banc holandès ING va tancar el primer trimestre de l'any amb un benefici de 1.591 milions d'euros, la qual cosa suposa un 271% en comparació amb el mateix període de l'any passat. El resultat gairebé es quadruplica, ja que l'entitat va guanyar 429 milions d'euros entre gener i març de l'any anterior. I en aquest context, ha anunciat que durà a terme un programa de recompra d'accions de fins a 1.500 milions.
D'altra banda, l'entitat revela que a nivell grup han captat 106.000 clients en el primer trimestre, la qual cosa els porta als 14,7 milions a tancament de març. ING destaca que el més gran creixent s'ha produït a Alemanya.