ING torna a pujar la remuneració del seu Compte Taronja, es tracta de la segona vegada en tot just tres mesos. El banc anuncia aquest dijous que pagarà un 0,70% TAE a partir de l'1 de febrer als seus clients amb nòmina, més del doble del que oferia fins ara. Al novembre, l'entitat va començar a pagar un 0,3% TAE. També millora les condicions per als clients que no tenen nòmina domiciliada, en aquest cas, la remuneració serà més baixa, del 0,50% TAE.
El banc taronja va decidir fer millores el mes de setembre passat, després que el Banc Central Europeu anunciés les primeres pujades de tipus d'interès. En aquell moment va anunciar que tornava a remunerar el Compte Taronja per a clients amb ingressos recurrents (per exemple, una nòmina domiciliada) des del 0,01% TAE del moment fins al 0,30% TAE, aquests canvis van començar al novembre.
Per als clients sense nòmina, la remuneració dels quals era del 0% i anava acompanyada d'una comissió de custòdia de 10 euros (si els saldos mitjans mensuals era superior a 30.000 euros) el banc va decidir eliminar aquesta comissió. També va anunciar una rebaixa en les tarifes del seu Broker amb l'objectiu de captar nous inversors particulars i augmentar les operacions en borsa que aquests realitzen. Finalment, l'entitat va llançar dos dipòsits a termini fix a Espanya amb una remuneració de 0,6% TAE a 12 mesos i del 0,85% TAE a 18 mesos.
Després de tots aquests canvis, l'entitat revela que ha millorat la seva captació de clients a Espanya en els últims tres mesos del 2022. En un comunicat expliquen que "com a resultat de l'impuls de la proposta d'estalvi d'ING, el volum de contractació del Compte Taronja s'ha incrementat un 14% en el quart trimestre respecte al trimestre anterior". Amb tot, a tancament de 2022 el 62% dels seus clients amb comptes transaccionals ja tenien aquest producte.
Precisament aquest dijous, l'Associació d'Usuaris Financers (ASUFIN) ha fet recapitulació de les entitats que ja han començat a remunerar estalvis mitjançant dipòsits i comptes nòmines al caliu de les pujades de tipus d'interès -quatre el passat 2022. L'interès més gran continua estant a captar nòmines, de fet, aquesta mateixa setmana CaixaBank ha llançat una oferta mitjançant la qual retribuiran un 5% TAE els saldos de fins a 5.000 euros durant un any als nous clients que domiciliïn els seus ingressos.
Sabadell ha allargat fins a final de mes la seva oferta, que també està enfocada per captar nòmines i estalvis. En concret, el banc que dirigeix César González-Bueno ofereix un regal de 175 euros per als quals portin els seus ingressos al banc i a més, una remuneració del 2% (TAE) per saldos de fins a 30.000 euros.
Bankinter és l'única entitat que manté la seva promoció sense data de caducitat. Des de fa anys ofereix als nous clients que s'adonin d'alta en la Nòmina, No-Nòmina, Pensió o Professional un 5% TAE el primer any i un 2% TAE el segon. En comptes remunerats és la banca digital qui porta la davantera, ja que també ofereix més d'un 1% TAE Renault Bank i per sota de l'1% estan els comptes d'Evo Banco, ING, Pibank, Klarna o Targobank.
Openbank, el banc digital de Santander, també ha llançat recentment la 'Cuenta Benvinguda' mitjançant la que ofereix una rendibilitat de l'1% TAE durant 12 mesos sobre estalvis de fins a 100.000 euros, sense necessitat de domiciliar la nòmina. Però passat el primer any, el Compte Benvingut passa a convertir-se en el Compte d'Estalvis habitual, on l'interès baixa al 0,20% TAE per als clients que tinguin domiciliada la seva nòmina o al 0,05% si no la tenen. En el cas que el nou client contracti el Compte Benvingut amb nòmina, la rendibilitat (TAE) puja fins al 2,66% durant els 6 primers mesos, amb un límit màxim remunerable de 5.000 euros.
"El mercat de dipòsits no experimenta encara moviments perquè els bancs no tenen incentius per fer-ho. Continuen eixamplant el seu marge d'intermediació (per finançament) en un context de molta liquiditat encara al mercat per les polítiques d'estímul del BCE", destaquen des d'ASUFIN. Això sí, es pot pensar que l'eliminació d'aquestes palanques (les TLTRO) farà que la liquiditat es vagi reduint al llarg de l'any i els dipòsits tornin a cobrar cert protagonisme en el passiu dels bancs.
Amb aquest panorama, s'observa que de moment ni es prioritzen ni es publiciten els dipòsits i només les entitats petites exhibeixen productes cridaners. A curt termini, a menys de 12 mesos, EBN Banco ofereix dipòsits una remuneració de l'1,30% TAE a quatre mesos i a l'1,60% TAE a sis mesos. Igual com Banc Finantia, amb 1,60% TAE a sis mesos.
A mitjà termini, de 12 a 18 mesos, està el dipòsit de WiZink, que ofereix un 2% TAE a dotze mesos, Pibank amb el 2,3% TAE a dotze mesos i de nou, EBN Banc amb el 2,30% TAE a 18 mesos. A llarg termini, més de 18 mesos, EBN Banco remunera a 24 mesos el 2,30% TAE, Renault Bank el 2,32% TAE a dos anys també i WiZink, que a 25 mesos ofereix una rendibilitat del 2,30% TAE o del 2,50% TAE a 36 mesos.