Jaume Roures presideix Gastronomia i Restauració Barcelona, l’empresa que gestionava el Restaurant Fermí Puig, del carrer Balmes, que porta el nom d’aquest referent de la cuina catalana que va morir el juliol passat. En l’actualitat aquest establiment està tancat al públic.

Al capdavant de Gastronomia i Restauració Barcelona SL hi ha des d’aquest octubre Jaume Roures i el maître Alfred Romagosa, que durant anys va acompanyar Fermí Puig, segons ha publicat aquest dimarts el butlletí del Registre Mercantil (BORME). Roures exerceix de president i Romagosa, de conseller.

En realitat, Roures era el soci majoritari del restaurant de Fermí Puig des que va obrir portes el 2012. Amb anterioritat, la presidència corresponia a Orriols Media Investment, una altra societat de Roures que va extingir l’estiu passat. La novetat és que ara Roures assumeix la presidència a títol personal i en companyia d’Alfred Romagosa, un reconegut cap de sala que portava molts anys al costat de Fermí Puig.

Els col·laboradors de Roures consultats no han facilitat informació sobre els seus plans amb l’empresa Gastronomia i Restauració Barcelona, però no l’ha liquidat, sinó que s’ha posat al capdavant juntament amb un professional del sector.

El Restaurant Fermí Puig no travessava pel seu millor moment des de molt abans de la mort del cèlebre cuiner, el juliol passat, a causa de malaltia, als 65 anys d’edat. L’empresa gestora va tancar el 2023 amb una facturació inferior als 700.000 euros i unes pèrdues de 65.000 euros.

El Restaurant Fermí Puig, actualment tancat / ON ECONOMIA

Fermí Puig i Alfred Romagosa havien format tàndem, com a xef i maître, a l’estrellat Drolma, que estava situat a l’Hotel Majestic del Passeig de Gràcia, i posteriorment al restaurant del carrer Balmes, especialitzat en cuina catalana de qualitat. Romagosa va ser maître durant dos anys i mig al Ritz de Londres, on va servir en repetides ocasions a la reina Isabel II, i també en els catalans El Peixerot, Jean Luc Figueras, Can Fabes i als restaurants de l’Hotel Arts o al del Marriott londinenc.

Des de la seva sortida de la presidència de Mediapro fa un any, amb la consegüent venda del seu paquet d’accions (5%), Roures ha ordenat els seus negocis i n’ha obert altres. També presideix el consell d’administració d’Abacus Futur, el nou grup sorgit de la fusió de les editorials de Roures (Suma Llibres), Oriol Soler (Abacus) i de gran part dels segells literaris d’Enciclopèdia Catalana. Precisament, Tatxo Benet –president en solitari de Mediapro des de la sortida de Roures– va desaparèixer de Suma Llibres coincidint amb aquest procés d’integració. Roures i Benet havien compartit diversos negocis entre els quals també estava el restaurant de Fermí Puig.