Joan Font Fabregó ha reorganitzat a fons el consell d’administració de Bon Preu amb la incorporació de quatre consellers independents. Entre aquests destaca Marta Subirà Roca, que va ser secretària de Medi Ambient del Govern (2016-2021) i presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat (2021-2022).
Els altres tres nous consellers són Antoni Amblas Padrós, que va ser director comercial de Bon Preu; Manel Blanco Vera, consultor d’empreses familiars i exsoci de KPMG; i Ada Ferrer Carbonell, membre de l’Institut d’Anàlisis Econòmics (IAE-CSIC) i professora de la UPF Barcelona School of Economics, segons recull aquest divendres el butlletí del Registre Mercantil (BORME).
En realitat, aquests canvis es van acordar el juliol passat, quan es van substituir els dos consellers solidaris –Joan Font Fabregó i Anna Font Tanyà, la seva filla– per un nou consell d’administració que continua liderat pels dos anteriors en condició de consellers delegats. A més, Joan Font conserva la presidència i la seva filla es manté al capdavant de l’àrea comercial.
Tres dels nous consellers també han assumit la presidència de comissions internes: Ada Ferrer serà la responsable de la comissió de cultura corporativa; Manel Blanco, la d’auditoria i governança; i Marta Subirà, la de sostenibilitat i societat, segons precisen fonts de Bon Preu.
Marta Subirà és una especialista en sostenibilitat. A banda de secretària de Medi Ambient (2016-2021) i, anteriorment, directora de polítiques ambientals de la Generalitat (2011-2016), també ha estat regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1999-2007) en l’etapa de l’alcalde Lluís Recoder. També va presidir durant poc més d’un any Ferrocarrils de la Generalitat (fins al novembre de 2022) i va ser vicepresidenta la UPF Barcelona School of Economics. Està formada en la UPF, IESE, ESADE, en la universitat anglesa de Cambridge i en la nord-americana de Warthon.
Com a presidenta de la comissió de sostenibilitat de Bon Preu, serà l’encarregada de les iniciatives mediambientals, de lluita contra el canvi climàtic i de generació “d’impacte positiu” en la societat, segons s’apunta des de la companyia.
La substitució de l’estructura d’administradors solidaris per un consell d’administració es produeix en un moment d’expansió. Aquest dimecres, Bon Preu va anunciar que ha acordat amb la multinacional Danone la compra de la seva fàbrica de Parets del Vallès, que planeja transformar en un centre tecnològic i logístic.
La companyia de Joan Font no va informar de l’import de la compra, però va assenyalar que invertirà 30 milions d'euros en la seva reconversió. En concret, Bon Preu preveu convertir aquesta fàbrica d’iogurts en un hub de distribució, un centre logístic i tecnològic on també hi haurà oficines i personal qualificat, i que treballarà principalment per a la àrea metropolitana.
Bon Preu va tancar el 2023 amb una facturació rècord de 2.259 milions d'euros, un 8,8% més que l’exercici anterior. Compta actualment amb 136 supermercats Bonpreu, 57 supermercats Esclat i 14 minimercats. A través de BonpreuEsclat online dona servei a domicili a més de cinc milions de clients. A sobre, disposa de 60 gasolineres EsclatOil i 400 places de recàrrega per a vehicles elèctrics.