L'actual president del RACC, Josep Mateu, ha estat reelegit per un nou mandat de quatre anys, fins a 2028, en els quals es proposa objectius com ampliar l'àmbit d'actuació de l'entitat com a club de mobilitat i un referent en el món del motor i lobby per a l'economia catalana. Aquest serà el tercer mandat de Mateu com a president del RACC, una entitat privada sense ànim de lucre, a la qual està vinculat des del 1995, quan va ser designat director general.
La candidatura de Mateu -l'única presentada- ha resultat vencedora en el procés electoral iniciat el passat 12 de setembre, per la qual cosa afrontarà ara un nou mandat, el que va de 2025 a 2028, ha informat en un comunicat. Per afrontar el nou mandat, Mateu ha incorporat noves cares a la junta directiva que l'ha d'acompanyar els pròxims 4 anys.
S'incorporen a la junta noms com el director general de BonÀrea, Jaume Alsina, o la presidenta de la consultora de comunicació Roman, Sílvia Alsina, que completen un equip format pel vicepresident de Puig, Manuel Puig; el president de la farmacèutica Esteve, Albert Esteve; l'expilot d'F1 Pedro Martínez de la Rosa; el conseller delegat d'Anantara Ventures, Agustí Cordón, o l'empresària Inmaculada Amat (Amat Immobiliaris), entre d'altres.
Un dels objectius d'aquesta nova etapa és "consolidar i fer créixer el model del Club de Serveis a la Mobilitat, la transformació més important de l'entitat en els seus 118 anys d'història".
Mateu va arribar a la presidència el 2015, quan va substituir l'històric Sebastià Salvadó -que havia estat tres dècades al capdavant de l'entitat-, i el seu mandat va ser confirmat en les eleccions de 2016 i 2020. En aquests dos mandats, Mateu ha liderat la transformació del RACC d'un proveïdor bàsicament de serveis a l'automobilista, cap a un actor global de la mobilitat urbana i sostenible.
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i MBA per l'IESE, Josep Mateu gestiona una entitat amb una plantilla de 1.200 professionals i un col·lectiu de més de 800.000 socis. El RACC i el seu grup d'empreses -una quinzena aproximadament per cobrir els diferents serveis que ofereix l'entitat- actualment protagonitza un procés de transformació per passar de ser un Automòbil Club a un Club de Serveis a la Mobilitat, alhora que ofereix cobertura a tot el món a més de 10 milions de persones.
Després de superar en l'últim mandat els exigents reptes que ha generat la Covid-19, ha fomentat el relleu generacional; reforçat el compromís amb la gent gran desenvolupant un Senior LAB; posat al servei dels socis els avantatges de la digitalització; i ha consolidat l'entitat com un referent a l'àmbit de l'esport del motor i altres disciplines.