Josep Oliu, president de Banc Sabadell, ha comprat accions d'aquesta entitat per un import d'un milió d'euros, segons la informació tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Va executar aquesta operació dimecres passat, precisament l'endemà que el Sabadell anunciés beneficis rècord de 791 milions d'euros en el primer semestre d'aquest any.

El president del Sabadell ha adquirit 500.000 accions d'aquesta entitat a un preu de 2,05 euros per títol, fet que eleva la inversió a 1,02 milions d'euros. Després d'aquesta operació, Oliu passa a controlar, de forma directa i indirecta, un 0,14% del capital social, valorat en 15,59 milions d'euros tenint en compte el preu de l'acció al tancament de la sessió de dijous. Concretament, posseeix 7,8 milions d'accions del banc que presideix, de les quals 2,5 milions s'articulen a través de societats i les 5,3 milions restants, a títol personal.

Oliu ha realitzat aquesta última adquisició de mig milió d'accions mitjançant la societat Torrellimona, en la qual apareix com a administradora única la seva esposa, Victòria Quintana.

Banc Sabadell va informar que la inversió del seu president es va executar dimecres passat en una sola operació. Precisament, la va realitzar un dia després que l'entitat anunciés un benefici rècord de 791 milions d'euros en el primer semestre, un 40,3% més respecte al mateix període de l'any anterior. Precisament, el Sabadell va presentar aquests resultats com a antídot a l'opa: no només guanya més sinó que també incrementa els dividends.

També va anunciar que preveu repartir 2.900 milions d'euros entre els seus accionistes en dos anys, davant la retribució de 2.400 milions prevista fins ara. Aquesta remuneració equival a 53 cèntims per acció en aquell període i suposa més que triplicar els 846 milions de retribució dels últims dos anys. El primer dels pagaments es realitzarà a l'octubre i consistirà en un dividend a compte en efectiu de 8 cèntims per acció, que implica un desemborsament de 429 milions.

L'entitat, immersa en el procés de l'opa hostil llançada al maig pel BBVA, subratlla que l'operació d'Oliu reforça el seu "compromís amb el projecte" del Sabadell, que ja havia rebutjat una oferta amistosa prèvia de fusió amb el banc que presideix Carlos Torres.

En una entrevista a ON ECONOMIA, el conseller delegat de l'entitat, César González-Bueno, afirma que "El clamor contra l'opa al Sabadell és espontani, és un problema real". Assegura que l'oferta que el BBVA va posar a sobre de la taula el mes d'abril passat de cara a una nova fusió, infravalora el Sabadell. I per descomptat, rebutja la posterior opa hostil. Com també ho ha fet l'empresariat català, diferents polítics i els agents socials, que han mostrat la seva preocupació per l'impacte de l'operació, en les pimes, l'ocupació i l'economia.

BlackRock redueix la seva participació en el Sabadell

BlackRock ha reduït la seva participació en el Banc Sabadell per sota del 6,70%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Actualment, la posició de la gestora de fons a l'entitat està situada en el 6,691%, la qual cosa suposa el seu menor nivell des del 21 de juny, quan se situava en el 6,596%.

Durant aquest mes, BlackRock ha anat variant la seva participació en el rang del 6,70%, entre un màxim del 6,765% i el mínim del 6,700%. Cal destacar que, a causa de l'OPA que el BBVA vol llançar sobre el Sabadell, s'han de notificar totes les modificacions que es produeixin en l'accionariat de l'entitat catalana. La participació de la gestora està construïda, principalment, a través de drets de vot, en concret, un 6,560%; la resta, un 0,131%, ho controla a través d'instruments financers. Al preu actual a què cotitza el Banc Sabadell a la borsa, de dos euros per acció, el paquet té un valor de 713 milions d'euros.