Les Punxes i Enciclopèdia Catalana han tancat un acord pel qual la primera passa a ser la propietària del 100% d’Entredos Logistics, l'opradador logístic que van crear conjuntament fa dos anys.

Fins ara, Les Punxes era propietària del 55% d’Entredos i l’altre 45% pertanyia a Àgora Solucions Logístiques, una societat del grup Enciclopèdia. Mitjançant un breu comunicat, Les Punxes es va limitar a informar aquest dimarts que “ha exercit el seu dret preferent de compra” sobre el 45% que tenien els seus socis. Afegeixen que Les Punxes “continua amb el seu projecte logístic, ara com a propietari únic de la societat Entredos”. En el comunicat no s’informa d’imports econòmics de l'operació.

D’altra banda, encara no s’ha aclarit el futur d’Àgora Solucions Logístiques, la distribuïdora d’Enciclopèdia Catalana que es va embarcar amb Les Punxes en l’aventura d’Entredos.  Arran de la venda dels segells de ficció d’Enciclopèdia a Abacus Futur, aquest últim grup es va reservar una opció de compra sobre Àgora, que encara no ha executat. El termini acaba a finals d’aquest any.

Abacus Futur és un nou projecte editorial impulsat per Oriol Soler (Abacus) i per Jaume Roures (expresident de Mediapro). Quan el van presentar a principis del juny passat, el van definir com “un nou projecte editorial i cultural al servei de la llengua i cultura catalana”.

Abacus Futur integra els segells d’Abacus (Ara Llibres, Amsterdam, La Casa dels Clàssics-Bernat Metge, Inuk); els d'Enciclopèdia (Univers, La Galera, Elastic Books, Rata, Ediciones Invisibles, Bridge, Catedral) i els de Viena i Suma Llibres (Navona y Arcàdia). Aquesta última editorial està participada per Jaume Roures i Tatxo Benet, que encara continuen junts en alguns negocis tot i trencar peres a Mediapro.

D’Abacus Futur, Xavier Mallafré (antic director d’Edicions 62) n’és el director general i Ernest Folch, el director literari.